Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σε αναζήτηση του «ιδανικού» Προέδρου Δημοκρατίας
Σε αναζήτηση του «ιδανικού» Προέδρου Δημοκρατίας Εκτύπωση E-mail
28.09.14

Μπορεί οι δύο κυβερνητικοί εταίροι να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η κρίσιμη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει στην ώρα της -δηλαδή στις αρχές του 2015-, ωστόσο η αναζήτηση του «ιδανικού» προσώπου που θα εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία των 180 βουλευτών έχει δώσει τα πρώτα... αποτελέσματα.

Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν άλλωστε η δήλωση από τη Νέα Υόρκη του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, παρότι απέφυγε να αποκαλύψει ονόματα υποψήφιων διαδόχων του νυν Προέδρου, Κάρολου Παπούλια, φώτισε ένα από τα «σενάρια» που εξετάζουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ώστε να επιδιώξει τη συναίνεση και να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες», είπε χαρακτηριστικά στο Ρόιτερς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην πιθανή επιλογή να προταθεί υποψήφιος από τον ακαδημαϊκό χώρο ή τον χώρο του πολιτισμού. «Ο κατάλογος (των υποψηφίων) για τη θέση του Προέδρου είναι πολύ περιορισμένος», υποστήριξε μάλιστα ο κ. Βενιζέλος, ομολογώντας επί της ουσίας ότι η αναζήτηση και η βολιδοσκόπηση προσώπων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο κρούσης σε πολιτικό πρόσωπο, όπως στον Φ. Κουβέλη, μάλλον απομακρύνεται - αν και τα δύο επιτελεία δεν αποκλείουν η τελική επιλογή να γίνει από τη «δεξαμενή» των προσωπικοτήτων του κεντροδεξιού ή κεντροαριστερού χώρου. Την ίδια στιγμή όμως γίνονται σκέψεις για «φωτεινές προσωπικότητες, καταξιωμένες στην ελληνική κοινωνία και με διεθνές κύρος».

Οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν το κατάλληλο προφίλ για το κορυφαίο αξίωμα, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί, είναι του Ελληνα προέδρου (από το 2003) του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, Βασίλη Σκουρή, και του επί χρόνια Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου. Το όνομα και των δύο είχε ακουστεί έντονα τον Νοέμβριο του 2011 για τη θέση του πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8888&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote