Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε 15.000 αντάρτες για να διώξουμε τους τζιχαντιστές από τη Συρία
ΗΠΑ: Χρειαζόμαστε 15.000 αντάρτες για να διώξουμε τους τζιχαντιστές από τη Συρία Εκτύπωση E-mail
27.09.14

Ικανοποίηση για τη συμμετοχή της Βρετανίας, της Δανίας και του Βελγίου στο διεθνή συνασπισμό των στρατιωτικών δυνάμεων που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ εκφράζει ο Λευκός Οίκος.

Αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εκτιμούν πάντως ότι θα χρειαστεί τριπλάσιος αριθμός μαχητών, περίπου 12.000 με 15.000, προκειμένου να επιτευχθεί η ανακατάληψη των εδαφών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη Συρία.

«Χαιρετίζουμε ασφαλώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του βρετανικού κοινοβουλίου», το οποίο εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να διατάξει τη συμμετοχή αεροσκαφών της RAF στις αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

«Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι τα μέλη του κοινοβουλίου (της Βρετανίας) παρείχαν σθεναρή υποστήριξη στην ιδέα ότι οι Βρετανοί στρατιωτικοί θα δράσουν στο πλευρό των Αμερικανών στρατιωτικών» προσέθεσε ο ίδιος.

Η έγκριση από το βελγικό κοινοβούλιο της αποστολής στο Ιράκ 6 μαχητικών αεροσκαφών F-16 είναι επίσης μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη» υπογράμμισε ο Έρνεστ, που χαιρέτισε ακόμη την απόφαση της Δανίας να στείλει στο Ιράκ 7 μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο συντονιστής της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε πως χρειάζεται μια δύναμη που θα αριθμεί 12.000-15.000 Σύρους αντάρτες για να ανακτηθούν τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, ήτοι ένας αριθμός τριπλάσιος των στρατιωτών που έχουν εκπαιδευτεί μέχρι σήμερα από τις ΗΠΑ.

«Υπολογίζουμε ότι είναι απαραίτητοι 12.000 ως 15.000 άνδρες για την ανάκτηση των εδαφών που έχουν χαθεί στην ανατολική Συρία» δήλωσε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, αρχηγός του επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Προς το παρόν οι ΗΠΑ έχουν εκπαιδεύσει 5.000 αντάρτες.

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον δίνει έναν αρκετά συγκεκριμένο αριθμό των ανδρών που θα χρειάζονταν για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η υποστήριξη στο πεδίο από μια δύναμη των ανταρτών έχει ζωτική σημασία στις προσπάθειες για να απωθηθούν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές εκτός της Συρίας. Επισήμανε όμως ότι αυτό θα πάρει χρόνο και ότι χρειάζεται υπομονή.

«Μία χερσαία δύναμη» που θα υποστηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές αποτελεί μια σημαντική διάσταση της αμερικανικής στρατηγικής και «πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να στηρίξουμε τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση» προσέθεσε ο ίδιος.

«Θα το κάνουμε με το σωστό τρόπο, όχι υπερβολικά γρήγορα» επανέλαβε και δήλωσε «πεπεισμένος» για την επιτυχία της επιχείρησης.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8886&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote