Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνάντηση Βενιζέλου με Τούρκο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
Συνάντηση Βενιζέλου με Τούρκο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
26.09.14

Την επιθυμία της Ελλάδας να υπάρξει σωστή προετοιμασία του επικείμενου 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος και Τουρκίας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα εκφράσει ο Υπ. Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στον Τούρκο ομόλογό του, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε διμερή συνάντηση που θα εχουν την Παρασκευή (ξημερωματα, ωρα ελλαδας), στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικης Συνελευσης των Ην. Εθνών.

Στη συζήτηση θα αποσαφηνισθούν οι προθέσεις για την ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου αλλά και το χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος θα μεταφέρει στο νέο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τον προβληματισμό της Αθήνας για τη μέχρι τώρα στάση της Αγκυρας, όπως και της τουρκοκυπριακής πλευράς, στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Στο πλαίσιο αυτό θα τονίσει, οπως είχε κάνει και κ. Σαμαράς στον κ. Ερντογάν κατα την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ότι το κλίμα των διμερών σχέσεων επιβαρύνεται από δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, καθώς και από ενέργειες, όπως οι έρευνες του πλοίου «Μπαρμπαρός» εντός της κυπριακής ΑΟΖ και η παρενοχλητική παρακολούθηση, έστω και εξ αποστάσεως, από τουρκική κορβέτα του πλοίου-γεωτρύπανου της Eni-Kogas, που έφθασε στο σημείο γεώτρησης στο οικόπεδο 9.

Ο κ. Βενιζέλος που την Πέμπτη είχε την πρώτη του συνάντηση με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Αιντε, θα καλέσει την τουρκική πλευρά να εκμεταλλευθεί το «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγει μετά το διορισμό τελευταίου, αλλά και την έντονη ενεργοποίηση των ΗΠΑ.

kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8884&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote