Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σαρκοζί: Επιστρέφω στην πολιτική γιατί δεν θέλω να εγκαταλείψω τους Γάλλους
Σαρκοζί: Επιστρέφω στην πολιτική γιατί δεν θέλω να εγκαταλείψω τους Γάλλους Εκτύπωση E-mail
20.09.14

Την πολυσυζητημένη επιστροφή του στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, ανακοίνωσε και επισήμως- μέσω της σελίδας του στο Facebook- ο τέως πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κεντροδεξιού κόμματος UMP, μια κίνηση που τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην διεκδίκηση της προεδρίας της χώρας στις εκλογές του 2017.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της πολιτικής μου οικογένειας» έγραψε ο 59χρονος Σαρκοζί στην σελίδα του, επισημαίνοντας ότι ευελπιστεί να μεταμορφώσει σε βάθος το κόμμα του UMP-χωρίς να το κατονομάζει- προτείνοντας μια νέα ομάδα και ένα νέο μοντέλο λειτουργίας.

«Μετά από βαθιά σκέψη αποφάσισα να προτείνω στους Γάλλους μια νέα πολιτική επιλογή. Γιατί, τελικά, θα ήταν μια μορφή εγκατάλειψης να παραμείνω θεατής της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Γαλλία…και των επίμονων και τόσο γελοίων διχασμών στους κόλπους της αντιπολίτευσης» γράφει ο τέως πρόεδρος, προσθέτοντας:

«Αγαπώ υπερβολικά την Γαλλία. Είμαι πολύ παθιασμένος με την πολιτική διαμάχη και το μέλλον των συμπατριωτών μου για να τους βλέπω καταδικασμένους να επιλέξουν μεταξύ του απελπιστικού σημερινού θεάματος και την προοπτική μιας απομόνωσης…Πρέπει να δώσουμε νέες απαντήσεις στις ανησυχίες των Γάλλων…Για να προτείνουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική, πρέπει να χτίσουμε το πολιτικό σχήμα του 21ου αιώνα…Έχουμε ανάγκη από όλα τα μυαλά, από όλες τις ενέργειες, από όλες τις καλές διαθέσεις. Πρέπει να γυρίσουμε την σελίδα των διχασμών…Γνωρίζω τις δυσκολίες που μας περιμένουν. Αλλά το διακύβευμα μας ξεπερνά…Οι προοπτικές είναι τόσο συναρπαστικές, η ανάκαμψη τόσο απαραίτητη που στα μάτια μου τα εμπόδια φαίνονται αστεία…».
Σαρκοζί: Επιστρέφω στην πολιτική γιατί δεν θέλω να εγκαταλείψω τους Γάλλους

Παρότι μετά την ήττα του από τον Φρανσουά Ολάντ στην εκλογική αναμέτρηση του 2012, ο «Σαρκό» είχε δηλώσει ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με την πολιτική, η επιστροφή του ήταν κοινό μυστικό στη Γαλλία και προετοιμάστηκε προσεκτικά εδώ και καιρό.

Αν και το όνομά του έχει εμπλακεί σε ουκ ολίγα σκάνδαλα (πρόκειται για τουλάχιστον έξι δικαστικές υποθέσεις με πιο πρόσφατη την έρευνα σε βάρος του για ενεργητική δωροδοκία ενός δικαστή) ο τέως πρόεδρος θεωρεί προφανώς ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να επανακάμψει ως σωτήρας, αρχικά για την παράταξή του, του κεντροδεξιού UMP- που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε κρίση χωρίς εναλλακτικό σχέδιο ούτε αδιαμφισβήτητη ηγεσία- και εν συνεχεία της χώρας.

Παρά τα δικαστικά εμπόδια, ο Σαρκοζί θεωρείται από τους υποστηρικτές του ως ο μοναδικός πολιτικός ικανός να οδηγήσει το πολυδιασπασμένο UMP στη νίκη στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Έτσι θα πάρει «εκδίκηση» από τον αντίπαλό του τον Ολάντ που βλέπει την δημοτικότητά του να βυθίζεται στο ναδίρ, ευρισκόμενος σε λίαν δύσκολη θέση, σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8867&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote