Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow 5.600 ιστοσελίδες στηρίζουν την Αλ Κάιντα
5.600 ιστοσελίδες στηρίζουν την Αλ Κάιντα Εκτύπωση E-mail
05.12.07

Υπάρχουν, σήμερα, 5.600 ιστοσελίδες με τις οποίες διαδίδεται παγκοσμίως η ιδεολογία της «Αλ Κάιντα», ενώ ο ρυθμός αύξησής τους, ετησίως, φθάνει τις 900, όπως τόνισε Σαουδάραβας ειδικός, που παρενέβη σε ένα συμπόσιο με θέμα την ασφάλεια το οποίο έγινε στο Ριάντ.

Η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, εντόπισε στο Διαδίκτυο το βασικό αυτό «πεδίο μάχης» με πολλούς «παίκτες», αρκετοί από τους οποίους το έτος 2003 έθεσαν ως στόχο να ανατραπεί η οικογενειακή μοναρχία στη χώρα αυτή.

«Από την έρευνα, προκύπτει ότι 5.600 ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο προωθούν την ιδεολογία της Αλ Κάιντα» όπως επισήμανε στο συμπόσιο, με θέμα την εθνική ασφάλεια και την Τεχνολογία της Πληροφορίας (στο Ριάντ) ο ειδικός επ' αυτών των θεμάτων, κ. Χάλεντ αλ Φάραμ. «Κάθε χρόνο που περνά, προστίθενται και 900 ιστοσελίδες με το ίδιο περιεχόμενο», πρόσθεσε. Το συμπόσιο έγινε υπό την αιγίδα της μυστικής υπηρεσίας της Σαουδικής Αραβίας, που σε μία προσπάθεια να μεγαλώσει την εμβέλειά της στην κοινή γνώμη εγκαινίασε τη λειτουργία και δικής της ιστοσελίδας αυτές τις ημέρες.

Στον αραβικό κόσμο πάντως είναι μικρή η δημοφιλία για τις μυστικές υπηρεσίες, τις «Μουχαμπαράτ», επειδή θεωρούνται από τους πολίτες ως καταπιεστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπό την στενή κυβερνητική καθοδήγηση.

«Αν και μερικές ιστοσελίδες καταργούνται, εντούτοις η αύξηση των ιστοσελίδων αυτού του περιεχόμενου είναι διαρκής», επισήμανε ο ίδιος.

Παρατήρησε ότι αν οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων αυτών διαπιστώσουν ότι υπάρχει «εισβολέας» στην ιστοσελίδα, τότε ανοίγουν μιαν άλλη, ή και αλλάζουν την ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας, εάν παρατηρήσουν ότι βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στο «στόχαστρο» μιας ξένης μυστικής υπηρεσίας.

«Η αληθινή μάχη με την Αλ Κάιντα δεν γίνεται πλέον σε κάποια χώρα, αλλά στον τομέα των νέων μέσων επικοινωνίας, κάτι που για την εθνική ασφάλεια κάποιου κράτους αποτελεί πραγματική απειλή», δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ ο ίδιος ειδικός, εκτιμώντας πως για την Αλ Κάιντα προέχει, σήμερα, να διατηρεί τις «θέσεις» της στο Διαδίκτυο, παρά σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη.

www.kathimerini.gr 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=885&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote