Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σαμαράς: Ή κυβερνώ εγώ, ή έρχεται το χάος...
Σαμαράς: Ή κυβερνώ εγώ, ή έρχεται το χάος... Εκτύπωση E-mail
06.09.14

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ σημείωσε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας.

Επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να την κατονομάζει, ότι «καλύπτει τρομοκράτες» και χαρακτήρισε ως «πολιτική αυτοκτονία» τις πρόωρες εκλογές,

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα θα πάρει, τους επόμενους μήνες, επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο.  «Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το χρέος έχει αρχίσει να μειώνεται οριακά σε απόλυτο αριθμό και αυτή η μείωση θα φανεί το επόμενο διάστημα και σε επίπεδο ποσοστού του ΑΕΠ» είπε ο πρωθυπουργός.  

Ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε ότι έγιναν «λάθη» με τον ΕΝΦΙΑ, τα «οποία όμως διορθώνονται» και εξήγγειλε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης, αλλά και για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημείωσε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού». Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στις μειώσεις των μισθών των ενστόλων, για τους οποίους αναγνώρισε πως δρουν με αυταπάρνηση, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν αυξήσεις στους μισθούς τους, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα του 2012.
 
Ακόμη,ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας πως «δεν σημαίνει απόλυση», αλλά αποτελεί  στοιχειώδες μέσο του Δημοσίου, υπέρ του πολίτη και του Δημοσίου υπαλλήλου, ώστε να υπάρξει εξέλιξη του ρόλου αλλά και του μισθού του.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - «Όχι» πρόωρες εκλογές
 
Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν ό, τι μπορούν για να μην ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» και που θέλουν να κάνουν «τη χώρα ξέφραγο αμπέλι».

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, «ευθύνες για την κρίση έχουν και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν». «Τους δημαγωγούς ο λαός δεν τους εμπιστευέται ποτέ», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Ακόμη, δήλωσε ότι «κόμμα δημοκρατικής ευθύνης δεν είναι αυτό που καλύπτει τρομοκράτες».

Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη στάση του στο ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Αφού δεν μπόρεσαν να ρίξουν την κυβέρνηση στο πεζοδρόμιο, προσπαθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε, ενώ αναφερόμενος στην αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είπε πως «αν δεν έχεις φιλότιμο, ούτε το Άγιο Όρος δεν σε σώζει».
 
Μάλιστα χαρακτήρισε επικίνδυνους όσους επιθυμούν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές «σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή». Είχε προηγουμένως κάνει λόγο για αστάθεια που δημιουργείται σε διεθνές επίπεδο από την ουκρανική κρίση καθώς και το Ισλαμικό Κράτος.  Χαρακτήρισε «πολιτική αυτοκτονία» τις πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας ότι «αν αρχίσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, όλα όσα πετύχαμε θα κινδυνεύσουν να πάνε χαμένα».
 
«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε και θέλει να το διαλύσει» επανέλαβε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, προσθέτοντας: «Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ πώς θα έλεγα στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;».

«Η Αμφίπολη είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας»

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ακόμη και στην αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη, λέγοντας πως είναι ακόμα μία «τρανή επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας».
 
«Οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, προχωρούν με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει τι κρύβει ο τάφος, αλλά ένας μακεδονικός τάφος με αυτές τις διαστάσεις είναι κάτι μεγάλο και ακόμα μια επιβεβαίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «μίζερους», που προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του, οι οποίοι όμως αναγκάστηκαν να σιγήσουν, ύστερα από τη διεθνή συγκίνηση.

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8835&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote