Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γενικώς, εμπιστοσύνη
Γενικώς, εμπιστοσύνη Εκτύπωση E-mail
04.12.07

Οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και η μαζική «αποστολή» λαθρομεταναστών στο Αιγαίο δεν εμπόδισαν Αθήνα και Άγκυρα να προχωρήσουν σε συμφωνία για εννέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Την Τρίτη και μετά από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο πλευρών στην Αθήνα η κ.Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αλί Μπαμπατζάν παρέθεσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν, περιλαμβάνεται η δημιουργία κοινών μονάδων Στρατού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μία ειρηνευτική και μία ως τμήμα της δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

Επίσης, θα συνεχιστούν οι εκατέρωθεν επισκέψεις των αρχηγών των γενικών επιτελείων στις δύο χώρες.

Άλλο μέτρο είναι η δημιουργία κοινής ομάδας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συνέντευξη, η κ.Μπακογιάννη και ο κ.Μπαμπατζάν αναφέρθηκαν χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες τόσο στα διμερή θέματα όσο και περισσότερο στη διεθνή επικαιρότητα και την ανάγκη συνεργασίας των δύο χωρών, ώστε από κοινού να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της περιοχής.

Η κα Μπακογιάννη πάντως φέρεται να έθεσε για μία ακόμη φορά στον Τούρκο ομόλογο της το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, αλλά και τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, για να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Το μεσημέρι η πολιτική ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ παραθέτει γεύμα προς τιμήν του κ. Μπαμπατζάν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το απόγευμα οι δύο υπουργοί θα απευθυνθούν σε ελληνοτουρκική επιχειρηματική συνάντηση. Σημειώνεται ότι τον κ.Μπαμπατζάν συνοδεύουν στην επίσημη επίσκεψή του και 40 Τούρκοι επιχειρηματίες, με προτάσεις για οικονομική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών και των υδάτων.

Το βράδυ, η υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο στην κατοικία της, προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και της συζύγου του. Ο κ. Μπαμπατζάν την Τετάρτη θα επισκεφθεί τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης.

Ο κ. Μπαμπατζάν, το απόγευμα θα συναντηθεί επίσης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Το πρωί, ο τούρκος ΥΠΕΞ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=882&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 04.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote