Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκκληση Πούτιν για συνομιλίες ώστε να ιδρυθεί κράτος στην ανατολική Ουκρανία
Έκκληση Πούτιν για συνομιλίες ώστε να ιδρυθεί κράτος στην ανατολική Ουκρανία Εκτύπωση E-mail
31.08.14

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών για τη δημιουργία κράτους στην ανατολική Ουκρανία, θέτοντας για πρώτη φορά ανοιχτά αυτό το ζήτημα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, εκπρόσωπός του είπε ότι οι περιοχές που διεκδικούν οι αντάρτες πρέπει να παραμείνουν τμήμα της Ουκρανίας. Είχε προηγηθεί τελεσίγραφο μίας εβδομάδας από την Ε.Ε. προς τη Μόσχα να αλλάξει τη στάση της για να μην υποστεί περαιτέρω κυρώσεις.

Ο Βλ. Πούτιν επέκρινε τις ευρωπαϊκές απειλές για νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι στηρίζει το «πραξικόπημα» στην Ουκρανία.
 
Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι είναι αδύνατον να προβλέψει το τέλος της κρίσης και πρόσθεσε: «Εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την πολιτική βούληση» της ουκρανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass. Τόνισε πως η χώρα του δεν μπορεί να στέκει αμέτοχη όταν «πυροβολούν ανθρώπους σχεδόν εξ επαφής».
 
«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως ουσιαστικές συζητήσεις (…) που θα αφορούν θέματα που σχετίζονται την πολιτική οργάνωση της κοινωνίας και τη δημιουργία ενός Κράτους για την νοτιοανατολική Ουκρανία προκειμένου να προστατευτούν τα νόμιμα συμφέροντα των ανθρώπων που ζουν εκεί» σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
 
Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν εναντίον των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων πρέπει να παραμείνουν τμήμα της χώρας και χαρακτήρισε τη διένεξη «εγχώρια».
 
Σε ερώτηση εάν η «Νοβοροσίγια» (Νέα Ρωσία)- το όνομα που δίνουν οι αντάρτες στην περιοχή που διεκδικούν- θα πρέπει να παραμείνει τμήμα της Ουκρανίας, ο Ντ. Πεσκόφ απάντησε: «Φυσικά».
 
«Δεν πρόκειται για μία διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, πρόκειται για μια διένεξη στο εσωτερικό της Ουκρανίας» είπε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
 
Η Ρωσία απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης ότι έχει αποστείλει εκατοντάδες στρατιώτες στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών.  

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8817&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote