Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ορκίστηκε ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης
Ορκίστηκε ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης Εκτύπωση E-mail
28.08.14

Χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ορκίστηκε σήμερα το μεσημέρι ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία.

Παράλληλα, ορκίστηκαν και οι 51 περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου και ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος όπως επίσης και οι 5 αντιπεριφερειάρχες.

Παρόντες στην ορκωμοσία και οι πέντε μητροπολίτες των νόμων της Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο νέος περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως «μέρα προσδοκιών αλλά και αγωνίας», όπως χαρακτηριστικά είπε. Σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες τις απέδωσε στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια νέα ομάδα για να κάνει πράξη την αλλαγή την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «αλλαγή πολιτικών, πρακτικών και προπάντων, νοοτροπιών». Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, όπως επίσης στις σχέσεις που θα πρέπει να υπάρξουν ανάμεσα στη διοίκηση και τους πολίτες.

«Τα λόγια δεν χορταίνουν, όπως λένε και στα χωριά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης θέλοντας να προσδιορίσει το επίπεδο της αγωνίας. Μάλιστα συμπλήρωσε με νόημα πως «δεν χρειάζεστε εμένα να σας πω τι περνά κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση. Και στην περιοχή μας υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν ακόμη και τα στοιχειώδη. Δικαίως απελπίστηκαν, δικαίως οργίστηκαν, δικαίως όμως στο τέλος της μέρας κατέληξαν πως ο μόνος δρόμος είναι μπροστά». Συμπλήρωσε δε με έμφαση πως «πόροι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν ευκαιρίες. Ή θα τις δημιουργήσουμε ή θα μας προσπεράσουν», κατέληξε λέγοντας ο Κ. Μπακογιάννης.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανθρωπογεωγραφία της περιοχής και στην ελπίδα να προκύψει κάτι καλύτερο. Μίλησε για την εμπιστοσύνη των πολιτών στη νέα περιφερειακή αρχή, ενώ έκανε ιδιαίτερες αναφορές στη νέα γενιά η οποία, όπως είπε, «σήμερα καλείται να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη».

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια υπογράμμισε την απόφαση τη δική του και των συνεργατών του να «χτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι εκεί όπου χρειάζεται. Θα σπάσουμε αβγά… Θα αναμετρηθούμε με την αδικία σε κάθε της έκφραση σε κάθε της μορφή».

Τέλος, ο ίδιος ο νέος περιφερειάρχης χαρακτήρισε το δρόμο που έχει μπροστά της η περιφερειακή Αρχή δύσβατο και ολισθηρό, καλώντας συγχρόνως τους συνεργάτες του, αλλά και όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, όπως επίσης και όλες τις πτέρυγες να «σηκώσουν τα μανίκια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένταση δημιουργήθηκε προς στιγμήν όταν ο επικεφαλής της μειοψηφίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε να εξελιχθεί και ο πολιτικός όρκος και στη συνέχεια να μιλήσει ο Κώστας Μπακογιάννης, κάτι που δεν απεδέχθη ο κ. Μπακογιάννης.

«Εμείς θα υπηρετήσουμε το θεσμό αδιαφορώντας για τις αρμοδιότητες της διορισμένης Αποκεντρωμένης Διοίκησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου καλώντας συγχρόνως την νέα Περιφερειακή αρχή «να πορευτεί στο διεκδικητικό δρόμο για το καλό της περιφέρειας» όπως χαρακτηριστικά είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8811&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote