Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
18.04.07

Του Σάκη Σερέτη

 Η παρέλαση της Κυριακής 15 Απριλίου,αναβλήθηκε λόγω των ασχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και εξ οσων γνωρίζω αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας.Οι προγραμματισμένες ομως παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις,εξελίχθηκαν κανονικά,οπως το δείπνο της Παρασκευής στο Terrace On The Park,οπου παρευρέθησαν ολοι σχεδόν οι πολιτικοί επισκέπτες απο την Ελλάδα, οι προξενικές αρχές,οι τελετάρχες και ολοι οσοι ,οι οποίοι με τον ενα η τον αλλο τρόπο ειχαν σχέση με την εκδήλωση αυτή.

Αυτοί που ελαμψαν δια της απουσίας τους ομως, ειναι οι απλοί Ομογενείς,που κατά παράδοση πλημύριζαν κυριολεκτικά τις προϊγούμενες χρονιές την μεγάλη αιθουσα του Κρύσταλ Πάλλας(απο 600 ατομα και πάνω).

Κάτι λιγότερο απο 260 ατομα δήλωσαν παρών στην εκδήλωση της Παρασκευής και με αυτό τον τρόπο, εδωσαν την απάντηση τους σε ολους αυτούς,οι οποίοι υποτίμησαν την νοημοσύνη της Ομογένειας και ανεβηκαν  στο αρμα της εξουσίας με το ετσι θέλω.

Γέφυρα στο επικίνδυνο αυτό πέρασμα των μονοκρατορικών εκλογών,ηταν  η σκανδαλώδης  εφορευτική επιτροπή των δύο προέδρων (Α.Ζουπανιώτης,Β.Μπερζίκης),οι οποίοι λειτούργησαν υποδειγματικά σύμφωνα με τις  διατάξεις των δικών τους νόμων.

Το ιδιο σενάριο της αποχής, επαναλήφθηκε και το βράδυ του Σαββάτου στό Χίλτον παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες συστράτευσης που κατέβαλαν οι υπεύθυνοι.

Λάδι στην φωτιά ,εριξε η απόφαση του υπεύθυνου διεξαγωγής της παρέλασης, να επιβάλλει την παρουσία της τραγουδίστριας Αννας Βίση,την οποία αφού εχρισε εκπρόθεσμα σε μια νύχτα,Τελετάρχη της Εθνικής μας παρέλασης,ηθελε να περάσει στην 5η λεωφόρο τραγουδώντας και διαφημίζοντας την συναυλία της,μετατρέποντας την παρέλαση των Ελλήνων σε φεστιβάλ τραγουδιού.

Βεβαίως ο κ. Κατσιματίδης,εχει υπηρετήσει και στο παρελθόν την επιτροπή παρελάσεως και γνωρίζει τις ευαισθησίες των Ομογενών,οπως γνωρίζει οτι η παρέλαση γίνεται.για να τιμήσουμε την Εθνική μας επέτειο και φυσικά τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια δεν χωράνε αυτή την ημέρα.

Ισως η επικείμενη υποψηφιότητα του για την δημαρχία της Νέας Υόρκης, να χρειάζεται το φώς της δημοσιότητας και οι επικοινωνιακές κινήσεις αυτού του τύπου, να θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να ανοίξει η δεξαμενή των Ελληνοαμερικανών ψηφοφόρων πρός ωφελος του,αλλά ομως οχι στο λάθος χώρο.

Ξόδεψε αρκετά χρήματα αλλωστε και ισως χρειαστεί να ξοδέψει και αλλα τόσα προκειμένου να μείνει το ονομά του χαραγμένο στην μνήμη μας μέχρι τις εκλογές.

Αυτός τουλάχιστον ξοδεύει δικά του χρήματα και φυσικά μπορεί να τα κάνει οτι θέλει,αφου λογαριασμό θα δώσει μόνο στον λογιστή του.

Οι αλλοι ομως,που με πρόσχημα τις δημόσιες σχέσεις της Ομοσπονδίας και της επιτροπής παρελάσεως, προσέλαβαν και προσωπικό image maker και πληρώνουν με ξένα χρήματα,πως θα δικαιολογήσουν την πράξη τους, αφου τυγχάνει να ειναι σπαγγοραμένοι και θέλουν να την βγάζουν τζάμπα.

Αναλυτικά λοιπόν, χωρίς φόβο και πάθος,θα κάνω την αρχή απο την διαφάνεια που επικαλείτε ενίοτε,το αχώριστο δίδυμο της “κραταιάς”.

Πρίν απο δυο χρόνια ο κ.Ντ.Ράλλης προσέλαβε καθ’υπέρβασιν μια εταιρία δημοσίων σχέσεων,με σκοπό να βοηθήσει την Ομοσπονδία να βγεί προς τα εξω,διαφημίζοντας την παρέλαση και να μας μάθει ο κόσμος.

Μόνο που μας εβγαλε απο το παράθυρο και τα εικοσι και πλέον χιλιάρικα που ξοδεύτηκαν,ακόμη δεν εχουμε μάθει τι αποτελέσματα εφεραν, παρόλες τις συχνές προσωπικές μου ενοχλήσεις ωστε να δοθεί μια εκθεση πεπραγμένων στην δημοσιότητα.

Σημειωτέον οτι  οκ.Ράλλης, φιλοξενούμενος σε μια ραδιοφωνική εκπομπή μου, δεσμεύθηκε στον “αέρα”να μου παραδώσει τον σχετικό φάκελλο που περιελάμβανε τα αποτελέσματα της εργασίας της εταιρίας που ειχε προσλάβει ο ιδιος,πράγμα που ποτέ δεν εκανε πράξη..(Για του λόγου το αληθές υπάρχει η κασσέτα της εκπομπής).

Ηταν δε τόσο αποδοτικό το εργο αυτής της εταιρίας,που δεν επαναπροσλήφθηκε……Την επόμενη χρονιά,δηλαδή πέρυσι(2006), ο κ.Ντ.Ράλλης,εκτός απο το μανιφέστο της οργής  που εξέδωσε παραμονές της παρέλασης,προσέλαβε μια αλλη εταιρία δημοσίων σχέσεων,χωρίς διαγωνισμό και χωρίς ποτέ να μάθουμε πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν.

Ακόμη ,ποτέ δεν μάθαμε τι ακριβώς προσέφερε αυτή η εταιρία, καθώς κατά την πάγια τακτική του κ.Ράλλη και του υπερπροστατευτικού κ.Ν.Διαμαντίδη,ποτέ δεν δόθηκαν τα αποτελέσματα της εργασίας και αυτής της εταιρίας στην δημοσιότητα,ενω ακόμη περιμένουμε να δοθεί και ο οικονομικός απολογισμός της περυσινής παρέλασης ελεγμένος απο την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπη.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν ,θα πρέπει να σας τονίσω, οτι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης εχει Ιερά υποχρέωση να παραδίδει τους απολογισμούς της και να τους δημοσιεύει προς ενημέρωση του κοινού.

Οχι μόνο να ζητάμε απο την ομογένεια, να βοηθάει το ταμείο της παρέλασης και να μην εξηγούμε στους οικονομικούς αιμοδότες, πως διατέθηκαν τα χρήματα,γιατί ετσι βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και διμιουργούν κάποιες υποψίες.

Κάπως ετσι,και χωρίς να εχει γίνει πάλι  κατανοητό,οτι οι κρατούντες τα ηνία θα πρέπει να εχουν την εγκριση της πλειοψηφίας,(γενική συνέλευση) για δαπάνες που ξεπερνούν το ποσόν των 1.000 δολλαρίων,επαναπροσέλαβαν την ιδια εταιρία δημοσίων σχέσεων και για εφέτος.

Δεν γνωρίζω εαν προκηρύχθηκε ο σχετικός διαγωνισμός ανάληψης και εαν η συγκεκριμένη εταιρία εδωσε την πιο συμφέρουσα προσφορά,ομως εαν θέλουν οι κ.κ.Διαμαντίδης,Ράλληςκαι Δημητρίου(εαν το γνώριζε),ας το επιβεβαιώσουν.

Για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά ,εαν ενημερώθηκαν η οχι,που κανονικά θα επρεπε να ερωτηθούν και να εκφράσουν την αποψη τους.

Θα μου πείτε και δικαιολογημένα ,οτι οι δημοκράταροι δεν αντιλαμβάνοντε την χρησιμότητα της Αντιπολίτευσης και θα ρωτήσουν αυτους που τους θεωρουν δικούς τους; 

Ομως θα παρακαλούσα τους αρχοντες της διαφάνειας,να μας ενημερώσουν εαν δεν το θεωρούν αυθάδεια εκ μέρους μου και υποτιμητικό για την μεγαλειότητα τους ,να μας εξηγήσουν, πότε εγινε αυτός ο διαγωνισμός οπως και ποιοί υπέγραψαν αυτή την συμφωνία εαν υπάρχει στο χαρτί.

Αυτή η πρόσληψη ομως, πέρα των αλλων,υποδηλώνει και  την αδυναμία του εκλεγμένου δημοσιοσχεσίτη κ.Ντ.Ράλλη ο οποίος αποδεικνύεται ελλιποβαρής στον τομέα που του ανέθεσαν και μπράβο του, που εμμέσως πλήν σαφώς ομως, παραδέχεται την ανυπαρξία του.

Μπράβο του για αλλη μια φορά.

Αυτό δείχνει περίσσευμα ψυχής και ισως να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για καποιους αλλους δημοσιοσχεσίτες φωτογράφους,οι οποίοι ακολουθούν σαν πιστά σκυλάκια τα αφεντικά τους,προκειμένου να καταγράψουν στο φακό την δήθεν σημαντικότητα τους.

Θέλω δε να πιστεύω,οτι το κάνουν αφιλοκερδώς και χωρίς κάποια ανταλάγματα.(Οι φωτογραφίες στην γιορτή των τριων Ιεραρχών στον Αγιο Δημήτριο Αστορίας ειναι ολα τα λεφτά)

.Η αλαζονεία ομως των προαναφερομένων,μη νομίζετε οτι σταματάει εδω,καθώς απο μόνοι τους, φροντίζουν να τροφοδοτούν με ισχυρές δόσεις εγωϊσμού και αυτοπροβολής το ηδη ταραγμένο κλίμα μέσα στον κύκλο που ανήκουν.Τραβάνε ακόμη τα μαλλιά τους οι υπεύθυνοι της βραδιάς στο Terrache On ThePark εξ’αιτίας της συμπεριφοράς του προέδρου κ.Ν.Διαμαντίδη ,ο οποίος ηθελε να καθήσει ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ.Μεϊμαράκη με αποτέλεσμα οι επίσημοι καλεσμένοι του Ελληνικού κοινοβουλίου να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεταχείρησης,που συνοδεύτηκε και απο την μη αναγραφή των ονομάτων των δύο βουλευτών στο πρόγραμμα της γιορτής,ανάγκασε την κ.Ασημίνα Ξηροτύρη(βουλευτή του ΣΥΝ)και τον κ.Ν.Τσιόγκα(βουλευτή του Κ.Κ.Ε.).αφου διαμαρτυρήθηκαν πρώτα στον Αντιπρόεδρο της βουλής κ. Τραγάκη,να αποχωρήσουν απο την αιθουσα πριν  ακόμη να σερβίρουν το φαγητό.

Αυτά και πολλά αλλα τραγελαφικά γεγονότα,χαρακτηρίζουν την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, της οποίας το ονομα  θα ακούνε οι βουλευτές και θα γελάνε με τα καμώματα των εκπροσώπων του Θεσμού.

Απορίας αξιον ομως ειναι και η στάση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Δημητρίου,ο οποίος παρακολουθεί τα κατορθώματα των  εκλεκτών του και παρόλα αυτά παραμένει αμέτοχος επιλέγοντας το μονοπάτι της σιωπής… 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=88&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 29.10.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων