Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κοντά στο 64% το κόμμα του Πούτιν στις ρωσικές εκλογές
Κοντά στο 64% το κόμμα του Πούτιν στις ρωσικές εκλογές Εκτύπωση E-mail
03.12.07

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα τμηματικά επίσημα αποτελέσματα, η «Ενωμένη Ρωσία» - το κόμμα του προέδρου Πούτιν - συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 63,6% στις βουλευτικές εκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, στη βάση του 30,40% του συνόλου των ψήφων, είναι το εξής:

Ενωμένη Ρωσία: 63,60%

Κομμουνιστικό Κόμμα: 11,30%

Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα: 9,60%

Δίκαιη Ρωσία: 7,20%

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπέρασε το 60%. Μόνον με 7% όλων των ψήφων εισέρχεται ένα κόμμα στη Δούμα. Οι ψήφοι όλων των κομμάτων, που δεν εισέρχονται στη Δούμα, σύμφωνα με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία «ανακατανέμονται» στα εκπροσωπούμενα στη Δούμα κόμματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρώτο «έξιτ πολ» για τις ρωσικές βουλευτικές εκλογές, ο συνδυασμός «Ενωμένη Ρωσία» το κόμμα του προέδρου Πούτιν θα συγκεντρώσει 61% των ψήφων, ενώ οι Κομμουνιστές 11,5% των ψήφων. Το «έξιτ πολ» είναι του ινστιτούτου Vtsiom.

Αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των σημερινών βουλευτικών εκλογών, «ακόμα πριν και από την έκδοση των τελικών επίσημων αποτελεσμάτων», όπως τόνισε με δηλώσεις του στο πρακτορείο «Ρία Νοβόστι» ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του, κ. Βαντίμ Σολόβιεβ, προσθέτοντας πως «ξεπέρασαν κάθε κανόνα οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας». «Προετοιμάζουμε πλέον τις ενστάσεις μας ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου» δήλωσε ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος των ρώσων κομμουνιστών.

«Οι 300 χιλιάδες παρατηρητές μας διαπίστωσαν περισσότερες από 10 χιλιάδες παραβιάσεις» εκλογικής νομοθεσίας, πρόσθεσε ο ίδιος. «Ξεπέρασαν κάθε κανόνα οι παραβιάσεις», επισήμανε.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=879&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote