Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Προειδοποίηση της Ε.Ε. προς τη Ρωσία
Προειδοποίηση της Ε.Ε. προς τη Ρωσία Εκτύπωση E-mail
16.08.14

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη Μόσχα ότι η Ε.Ε. θα θεωρήσει κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου την οποιαδήποτε ρωσική μονομερή στρατιωτική δράση στην Ουκρανία απηύθυναν οι υπουργοί Εξωτερικών των «28», οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως την Παρασκευή.

«Η οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση από μέρους της Ρωσίας ακόμη και υπό την πρόφαση της ανθρωπιστικής βοήθειας, θα θεωρηθεί από την Ε.Ε. ως κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου» τονίζουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Παράλληλα, εκφράζουν ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμηνύει ότι παραμένει σε ετοιμότητα να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο υποστήριξε ότι το ουκρανικό πυροβολικό κατέστρεψε ένα «σημαντικό τμήμα» της ρωσικής στρατιωτικής φάλαγγας που εισήλθε στο έδαφος της χώρας την περασμένη νύχτα.

Βολές κατά της Μόσχας εξαπέλυσε και το ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη επίδειξη της συνεχούς εμπλοκής της Ρωσίας στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας».

Από την πλευρά της, η Ρωσία κατηγορεί το Κίεβο ότι προσπαθεί να εμποδίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, εντείνοντας τις επιθέσεις στην περιοχή.

Ουκρανοί συνοριοφύλακες και μέλη του Ερυθρού Σταυρού αρχίζουν να επιθεωρούν το ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια που παραμένει ακινητοποιημένο σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8781&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote