Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ψήφισμα για την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης
Ψήφισμα για την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
07.08.14

Ψήφισμα για την παράνομη κατοχή της Κύπρου από την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

 

Νέα Υόρκη

Στην συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 38% της Κύπρου από την Τουρκία εστιάζεται το ψήφισμα που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης, το οποίο εισηγήθηκε η αρμόδια Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων του οργανισμού και στην συνέχεια ψηφίστηκε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στις 17 Ιουλίου 2014.

Ψήφισμα για την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 38% της Κύπρου από την Τουρκία.


1. Ενώ πριν από σαράντα χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία εισέβαλε παράνομα παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, και συνεχίζει σήμερα να καταλαμβάνει παράνομα το τριάντα οκτώ τοις εκατό της Κύπρου.

2. Ενώ η Τουρκία αρνείται να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο που απαιτεί την παύση και αποχή άμεσα από αυτή την παράνομη κατοχή, και βίαια εμποδίζει το δικαίωμα των Ελληνοκυπρίων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους με την αναγκαία και κατάλληλη ασφάλεια.

3. Ενώ η Τουρκία, έχοντας δημιουργήσει την προσφυγική κρίση με περίπου διακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες, έχει εποικήσει, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, το κατεχόμενο έδαφος με αποίκους που μεταφέρθηκαν παράνομα από την Τουρκία να διαμένουν στα σπίτια των Ελλήνων πρώην κατοίκων που κατασχέθηκαν παρανόμως μετά την εισβολή και αποτρέπει τους Ελληνοκύπριους πολίτες, στο έδαφος που κατέχει παράνομα, από το να απολαμβάνουν θεμελιώδεις ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα.

4. Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα ως συν-εγγυητές της Κυπριακής ανεξαρτησίας πρέπει να πιέσουν έντονα την Τουρκία να αποδεχθεί τις προτάσεις για την επανένωση της Κύπρου, και, τέλος, να πάψει η Λευκωσία να είναι η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.

5. Ενώ η Τουρκία δεν έχει παρουσιάσει πειστικά στοιχεία για όλους τους αγνοούμενους Κύπριους πολίτες που προέκυψαν από την Τουρκική παράνομη εισβολή και την επακόλουθη κατοχή.


Απεφασίσθη ότι η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης:

1. Καλεί την Τουρκία να αποσύρει αμέσως τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Κύπρο.

2. Καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να προβεί σε μια άμεση ανάκληση των δυνάμεων της από το παρανόμως κατεχόμενο έδαφος έτσι ώστε οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες να επιστρέψουν στα παρανόμως κατασχεθέντα σπίτια και τις περιουσίες τους με την αναγκαία και κατάλληλη ασφάλεια για την επίτευξη αυτού.

3. Καλεί την Τουρκία, για την διευκόλυνση της επιστροφής των περίπου διακοσίων χιλιάδων Ελληνοκυπρίων προσφύγων στις νόμιμες κατοικίες τους, να επαναπατρίσει άμεσα όλους τους παράνομους εποίκους και καλεί για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου μηχανισμού για την πιστοποίηση των εποίκων και ελέγχου για την τήρηση της διαδικασίας επαναπατρισμού, ώστε να διασφαλιστούν βασικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα των Ελληνοκύπριων.

4. Καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, ως συν-εγγυητές της Κυπριακής δημοκρατίας, να πιέσουν την Τουρκία να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της από την Κύπρο, να δεχτεί προτάσεις για την επανένωση της Κύπρου και την επανένωση της μόνης διαιρεμένης πρωτεύουσας στην Ευρώπη .

5. Καλεί τον ΟΗΕ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα να απαιτήσουν από την Τουρκία να παρουσιάσει πειστικά στοιχεία για όλους τους αγνοούμενους Κύπριους πολίτες που προέκυψαν από την παράνομη εισβολή και κατοχή.




Με εκτίμηση,


Petros Galatoulas Cleanthis Meimaroglou
President
General Secretary

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8761&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 08.08.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote