Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καρατζαφέρης: Ανυποχώρητοι στο θέμα της ΠΓΔΜ
Καρατζαφέρης: Ανυποχώρητοι στο θέμα της ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
02.12.07
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός είναι ανυποχώρητος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και υπογράμμισε: «Τα Σκόπια δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τον τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι, πρώτον, η Μακεδονία είναι ελληνική, και, δεύτερον, ελέγχονται αν είναι Δημοκρατία»

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί στην κυβέρνηση συζητείται το ενδεχόμενο άσκησης βέτο και τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος, ώστε την όποια διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικυρώνει, στο εξής, ο ελληνικός λαός και όχι η Βουλή.

Είπε ότι δεν περιμένει καμιά νέα πρόταση από το διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς κι επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι χαμένη στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και ο χρόνος δουλεύει προς όφελος της, αν ληφθούν υπόψη και οι εξελίξεις στην περιοχή σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης του Κοσσυφοπεδίου.

 Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο γιατί επισκέφθηκε τα Σκόπια, σε μια περίοδο προκλήσεων από τη γειτονική χώρα.

Τόνισε ότι οι περίπου 187.000 ελληνικής καταγωγής που ζουν στην ΠΓΔΜ έχουν ανάγκη την προστασία της Ελλάδας και σημείωσε: «Η αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας αγκαλιάζει όλη τη Μακεδονία που είναι το φυσικό της τέκνο» . 

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αλί Μπαματζάν, στη Θράκη και παρατήρησε πως η Ελλάδα κάνει συνεχώς υποχωρήσεις απέναντι στην Άγκυρα χωρίς να παίρνει τίποτε.

 Κάλεσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να ακολουθήσει την πολιτική του προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, απέναντι στην Τουρκία. 

Για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας είπε ότι ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης ήρθε για να κλείσει την εταιρία και από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα ωφεληθεί ιδιωτική αεροπορική εταιρία. 

Χαιρετισμό στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ απηύθυνε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, εκ μέρους της «Δημοκρατικής Πατριωτικής Συμπαράταξης».

 www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ         

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=876&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 02.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote