Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Εχουμε αποδείξεις ότι οι Ρώσοι χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις
ΗΠΑ: Εχουμε αποδείξεις ότι οι Ρώσοι χτυπούν τις ουκρανικές δυνάμεις Εκτύπωση E-mail
29.07.14

Δορυφορικές φωτογραφίες που σύμφωνα με τις ΗΠΑ πιστοποιούν την ρίψη πυραύλων από ρωσικό έδαφος στην Ουκρανία, κατά των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων και προς ενίσχυση των φιλορώσων αυτονομιστών, έδωσε στην δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια προσπάθεια να πιστοποιήσει την εμπλοκή της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Οι εν λόγω δορυφορικές φωτογραφίες- που δεν έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα- τραβήχτηκαν από 21-26 Ιουλίου, μετά την κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών και φέρεται να απεικονίζουν πλήγματα που κατάφεραν οι Ρώσοι ενάντια σε κυβερνητικές ουκρανικές μονάδες.

Στις φωτογραφίες φέρεται να έχουν αποτυπωθεί εκρήξεις από τα σημεία που εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι, καθώς και οι κρατήρες που δημιουργήθηκαν εκεί όπου προσγειώθηκαν.

Γεγονός που σύμφωνα με τις ΗΠΑ ενισχύει τους ισχυρισμούς τους περί εμπλοκής της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, με την εκτόξευση ρουκετών και την παροχή βαρέων όπλων στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Οι φωτογραφίες δίνονται στην δημοσιότητα σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστήσουν την Ρωσία υπόλογη για την δράση της στην Ουκρανία και να την αποτρέψουν από περαιτέρω επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, αλλά και για να πειστούν οι Ευρωπαίοι για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.


Η Μόσχα έχει αντιδράσει οργισμένα στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, καταγγέλοντας τις ΗΠΑ για εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το εν λόγω φωτογραφικό υλικό δεν δημοσιοποιήθηκε τυχαία, αφού δεν είναι δυνατόν να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά του εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αναφορά σε ακριβή τοποθεσία, ενώ η ανάλυση είναι εξαιρετικά χαμηλή.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8737&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote