Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σπάει την εκεχειρία με ρουκέτες η Χαμάς-Πάνω από 1.000 οι νεκροί στη Γάζα
Σπάει την εκεχειρία με ρουκέτες η Χαμάς-Πάνω από 1.000 οι νεκροί στη Γάζα Εκτύπωση E-mail
27.07.14

Την ευθύνη για την ρίψη επτά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων δύο οι οποίες εκτοξεύθηκαν προς το Τελ Αβίβ, ανέλαβε η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, απορρίπτοντας έτσι την παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι νεκροί πλέον ξεπερνούν τους 1.000 σύμφωνα με παλαστινιακές ιατρικές πηγές. Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Παρίσι και Λονδίνο.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα την παράταση της κατάπαυσης του πυρός εώς τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, έκανε γνωστό πως εβλήθησαν τρεις ρουκέτες και κατόπιν όλμοι από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι τρομοκράτες επέλεξαν να επωφεληθούν από την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Πριν από την ανάληψη της ευθύνης για τις ρίψεις των ρουκετών, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα, ο Φάουζι Μπάρχουμ, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει «συμφωνία για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός για τέσσερις ώρες», χωρίς πάντως να απορρίψει ρητώς το ενδεχόμενο η εκεχειρία να παραταθεί.

Και άλλα παιδιά μεταξύ των θυμάτων
Ο νεότερος απολογισμός για τα θύματα στην Γάζα, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 1.000.

Μόνο τη νύχτα της Παρασκευής, μερικές ώρες πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στις 8:00, 22 άνθρωποι, ανάμεσά τους 10 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ένα ισραηλινό πλήγμα σε ένα σπίτι στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ανέφερε ο αλ Κούντρα.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα ανήκαν στην ίδια οικογένεια, ενώ μεταξύ των παιδιών συμπεριλαμβάνονταν ένα κοριτσάκι ενός έτους κι ένα αγοράκι τριών ετών.


Η UNICEF εκτιμά ότι τουλάχιστον 192 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και η υπηρεσία του ΟΗΕ για την αρωγή στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, η UNRWA, έκανε λόγο επίσης χθες για 160.000 Παλαιστίνιους οι οποίοι έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις της.

Διεθνής σύνοδος στο Παρίσι
Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών που συμμετείχαν στη διεθνή σύνοδο για τη Μέση Ανατολή η οποία διεξάγεται στο Παρίσι, είχαν ζητήσε την παράταση της 12ωρης εκεχειρίας.

«Όλοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της ΕΕ.

«Όλοι μας θέλουμε, το συντομότερο δυνατόν, μία εκεχειρία διαρκείας κατόπιν διαπραγμάτευσης, η οποία θα ικανοποιεί τις ανάγκες των Ισραηλινών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και των Παλαιστινίων σε ό,τι αφορά την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη (της Γάζας) και την πρόσβαση στο έδαφος της Γάζας», πρόσθεσε ο Φαμπιούς.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε Παρίσι και Λονδίνο
Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους ζητώντας «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα», όπου συνεχίζεται η επιχείρηση του Ισραήλ-απάντηση στον ρουκετοπόλεμο της Χαμάς.

Κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και πλακάτ για «λευτεριά στην Παλαιστίνη», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κένζινγκτον (δυτικό Λονδίνο).

Κατόπιν έκαναν πορεία προς τη βουλή, περνώντας μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ, όπου απευθυνόμενοι στον Βρετανό πρωθυπουργό, πολλοί φώναξαν το σύνθημα: «Ντροπή σου, Ντέιβιντ Κάμερον». Ακούγονταν επίσης συνθήματα όπως: «Ισραήλ, κράτος τρομοκράτη», «Γάζα μην κλαις, δεν θα σε αφήσουμε να πεθάνεις», «Αλλάχ Άκμπαρ».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Παρίσι, παρά την απαγόρευση που είχαν επιβάλλει οι γαλλικές αρχές, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8729&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote