Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μακελειό χωρίς τέλος στη Γάζα
Μακελειό χωρίς τέλος στη Γάζα Εκτύπωση E-mail
22.07.14

Δεκάδες είναι και σήμερα οι νεκροί από τις επιχειρήσεις των ισραηλινών μονάδων εντός της Λωρίδας της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι παράλληλα συνεχίζουν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα συντρίμια κτιρίων, μεταξύ αυτών από νοσοκομεία, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις.

Γενική απεργία στην Δυτική Οχθη.Στο μεταξύ ποικίλα σχόλια προκαλούν τα έντονα επικριτικά σχόλια του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για το Ισραήλ, τα οποία κατεγράφησαν χθες από ένα ανοιχτό μικρόφωνο λίγο πριν ξεκινήσει η συνέντευξή του στην εκπομπή Fox News Sunday. Λίγο μετά, τοποθετούμενος επισήμως, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα...

Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.

Περισσότεροι από 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα πλήγματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 45 πτώματα από τα συντρίμμια, κυρίως στη Σατζάγια η οποία βομβαρδίστηκε την Κυριακή με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 73 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών, Άσραφ αλ Κούντρα.

Μεταξύ των θυμάτων από τους σημερινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας είναι ένα ζευγάρι και τα επτά παιδιά του που σκοτώθηκαν κοντά στη Ράφα, στα νότια, είπε ο αλ Κούντρα.
Μακελειό χωρίς τέλος στη Γάζα

Άλλοι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το μεσημέρι από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, στο Ντέιρ ελ Μπάλαχ. Στη νότια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.

Οι διασώστες ανέσυραν άλλα 45 θύματα από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων ημερών. Τα 11 από τα πτώματα βρέθηκαν στη Σατζάγια. Πολλά από τα θύματα αυτού που η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποκαλεί "σφαγή της Σατζάγια" ήταν γυναίκες και παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς.
Μακελειό χωρίς τέλος στη Γάζα

Απώλειες και για το Ισραήλ - μάχες στα μετόπισθεν
Από την πλευρά του Ισραήλ από τις 17 Ιουλίου έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 18 στρατιώτες ενώ δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στα νότια της χώρας.

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι που είχαν εισχωρήσει από δύο σήραγγες της Λωρίδας της Γάζας στο νότιο Ισραήλ σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Μακελειό χωρίς τέλος στη Γάζα

«Ομάδες τρομοκρατών που είχαν εισχωρήσει στο Ισραήλ από δύο σήραγγες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό που σκότωσε τουλάχιστον δέκα τρομοκράτες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος στο λογαριασμό του στρατού στο Twitter.

Σύμφωνα με ραδιόφωνο του στρατού, ισραηλινοί στρατιώτες «επλήγησαν» σε ανταλλαγές πυρών, χωρίς να διευκρινίζεται αν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι οι παλαιστίνιοι κομάντος χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη εντοπίστηκε και δέχθηκε επίθεση από αεροσκάφος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ενώ η δεύτερη ομάδα κατάφερε να πλησιάσει στο κιμπούτζ Νιρ Αμ.

Στη Γάζα οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση "πίσω από τις εχθρικές γραμμές" στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας σε αντίποινα για τη "σφαγή στη Σετζάγια", στη συνοικία της ανατολικής Γάζας όπου τουλάχιστον 72 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τους χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Από την έναρξη της επιχείρησης "Προστατευμένη Παρυφή" περίπου 1.465 ρουκέτες και οβίδες έχουν πλήξει το Ισραήλ, ενώ 387 έχουν αναχαιτιστεί από το αντιπυραυλικό σύστημα "Σιδηρούς Θόλος". Σαράντα ρουκέτες έπληξαν σήμερα διάφορες περιοχές του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων και τον τομέα του Τελ Αβίβ.

Γενική απεργία στη Δυτική Οχθη
Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει παραλύσει σήμερα από μια γενική απεργία ως αντίδραση στους σφοδρούς χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας, την οποία οργάνωσαν τα συνδικάτα και πολλά ισλαμιστικά κινήματα, πριν λάβει επίσης την υποστήριξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

Τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κατοίκους της Γάζας. Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας περίπου 4.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ραμάλα ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στη Ναμπλούς.

Η Δυτική Όχθη έχει παραμείνει ήρεμη στο σύνολό της από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8717&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote