Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Βομβαρδισμοί στη Γάζα: 177 νεκροί, 1.280 τραυματίες
Βομβαρδισμοί στη Γάζα: 177 νεκροί, 1.280 τραυματίες Εκτύπωση E-mail
15.07.14

Oι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει την ζωή σε 177 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 1.280 ανθρώπων σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, ενώ ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι το ένα τέταρτο των θυμάτων ήταν παιδιά.

Σήμερα πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς και άλλοι δύο άνθρωποι –ένας άνδρας και μία γυναίκα– υπέκυψαν στα τραύματα που είχαν υποστεί χθες.

Ένας έφηβος ηλικίας 17 ετών σκοτώθηκε από έναν πύραυλο ενώ κυκλοφορούσε με το μοτοποδήλατό του στην πόλη Χαν Γιούνες, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα. Στην ίδια περιοχή ένας 37χρονος έχασε την ζωή του όταν ένας πύραυλος έπεσε εν μέσω μιας ομάδας ανδρών, ενώ ένας άλλος 60χρονος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό εναντίον μιας κατοικίας στο Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά) και δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαφορετικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα.

Το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (PCHR), που εδρεύει στη Γάζα, ανακοίνωσε ότι τα τρία τέταρτα και πλέον των θυμάτων των βομβαρδισμών ήταν άμαχοι.

Τον μεγάλο αριθμό των ανηλίκων που βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα των επιθέσεων επισημαίνει και η υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν, και βρίσκω το γεγονός αυτό εξαιρετικά δραματικό, ότι οι γυναίκες και τα παιδιά αντιπροσωπεύουν έναν σημαντικό αριθμό μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων. Αυτή τη στιγμή το ένα τέταρτο και πλέον των θυμάτων είναι παιδιά» δήλωσε σήμερα ο γενικός επίτροπος της UNRWA, Πιερ Κράχενμπουλ.

Από την περασμένη Τρίτη, όταν ξεκίνησε η ισραηλινή επιχείρηση, 3 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά από τις ρίψεις των ρουκετών, πάντως κανείς Ισραηλινός δεν έχει σκοτωθεί.

Οι συγκρούσεις αυτές είναι οι πλέον φονικές από την επιχείρηση του Νοεμβρίου του 2012: 177 Παλαιστίνιοι και 6 Ισραηλινοί είχαν σκοτωθεί μέσα σε μία εβδομάδα.

Ρουκέτες πέφτουν στα διαφιλονικούμενα Υψίπεδα του Γκολάν

Μία ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Συρία έπεσε σήμερα στα Υψίπεδα του Γκολάν, την κατεχόμενη από το Ισραήλ περιοχή, ανακοίνωσε εξάλλου ο ισραηλινός στρατός, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

«Η ρουκέτα έπεσε σε μια μη κατοικημένη περιοχή» είπε εκπρόσωπος του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο. Οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην περιοχή όπου μια πρώτη ρουκέτα είχε εκτοξευθεί χθες, χωρίς να προκαλέσει κανέναν τραυματισμό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, που έφθασε σήμερα στην Ιορδανία, κάλεσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς να σταματήσει «αμέσως» τις εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.

«Οι ρίψεις ρουκετών της Χαμάς προς το Ισραήλ πρέπει να τερματιστούν αμέσως. Εάν θέλουν να δουν το τέλος αυτής της βίας, αυτές οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν» δήλωσε ο Σταϊνμάγερ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την καταδίκη του για τον αριθμό των αθώων θυμάτων.

«Οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν άλλη εναλλακτική οδό παρά μόνο την ειρήνη, έστω κι εάν τώρα μοιάζει πολύ μακρινή. Χρειάζεται μια λύση δύο κρατών και το τέλος των εχθροπραξιών» επέμεινε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Αμάν, σύμφωνα με την μετάφραση στα αραβικά των δηλώσεων του που έκανε στη γερμανική γλώσσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα επισκεφθεί αύριο το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη προκειμένου να «επιδιώξει να βρει τις βάσεις των λύσεων που θα βάλουν τέλος στην κλιμάκωση».

«Πολλοί αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτήν την κλιμάκωση (...). Παρακολουθήσαμε φρικιαστικές εικόνες πολιτών που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί και δε μπορούμε να το ανεχτούμε», υπογράμμισε ο υπουργός.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8700&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote