Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ Εκτύπωση E-mail
30.03.07

 Του Σάκη Σερέτη     

Μακροσκελές ψήφισμα εξέδωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Nέας Υόρκης χθές το βράδυ δείχνοντας τα δόντια της,ενω παράλληλα στέλνει και κάποια μηνύματα σε οσους διαφωνούν με τα καμώματά της,να κατσουν καλά για να μην εχουν την ιδια τύχη.Ψήφισμα-παραλλήρημα,μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς,ενώ το περιεχόμενο του παρουσιάζει μια σειρά απο γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,ισως γιατί οι συντάκτες του εχουν ασθενική μνήμη.

 

Ειναι γεγονός, οτι μετά τις μονοκρατορικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, το Δ.Σ απαγόρευσε την εισοδο των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του,δείχνοντας οτι κάτι θέλει να κρύψει, αποφεύγοντας την κριτική και τον ελεγχο.

Ομως ειναι γνωστό πλέον, οτι η κοινή γνώμη απο τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε,για οτι καλό η αναποδο συνέβαινε στον χώρο της Ομοσπονδίας ,οι οποίοι παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια τα διοικητικά συμβούλια.

Η κριτική που ασκησαν οι δημοσιογράφοι,ειχε σαν αποτέλεσμα την βροχή των καταγγελιών,που οδήγησε στην διμιουργία της τριμελλούς ειδικής επιτροπής η οποία εξέδωσε και το ιστορικό για τα χρονικά της “κραταιάς”πόρισμα σόκ.

Οσον αφορά τον προπηλακισμό του δημοσιογράφου μέσα στον χώρο της Ομοσπονδίας,τον Οκτώβριο του 2005,καλό θα ηταν οι συντάκτες του ψηφίσματος να θυμηθούν ποιός υπερασπίσθηκε πρώτος τον προπηλακισθέντα και ποιός διαμαρτυρήθηκε εγγράφως προς την Ομοσπονδία για την αψυχολόγητη ενέργεια εις βάρος του.

Στο εν λόγω περιστατικό, δέν ηταν παρόντες αλλοι παλαιοί δημοσιογράφοι οπως αναφέρεται και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την φοτωγραφική περιγραφή,η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη, προδίδει αδυναμία να ειπωθούν τα πράγματα με το ονομά τους.

Αλλωστε ο καθένας κρίνεται απο τις πράξεις του και αν ο συγκεκριμένος προτίμησε να κάνει την πάπια ειναι δικαίωμα του.

Τώρα εαν υπήρξε συναδελφική αλληλεγγύη, αποδεικνύεται λίγο πιο κάτω μέσα απο κάποια αρθρα, που ειχαν καταχωρηθεί αμέσως στην ιστοσελίδα οπου εργαζόμουν την περίοδο εκείνη,τα οποία αναδημοσιεύονται σήμερα για του λόγου το αληθές.

Δυστυχώς ο τότε,αλλά και σημερινός πρόεδροςτης Ομοσπονδίας,δεν αξιώθηκε ποτέ να απαντήσει στην εγγραφη καταγγελία που του εστειλα για τους δικούς του λόγους.

Οπως δεν απάντησε και σε μια αλλη,που αφορούσε την συμπεριφορά μέλους του σημερινού διοικητικού συμβουλίου εις βαρος μου.(τα τυχερά του επαγγέλματος)

Παρόλα αυτά ομως, πρέπει να αναγνωρίσω οτι μου εζήτησε προσωπικά συγνώμη εκ μέρους του παρεκτραπέντα συμβούλου.Οσον αφορά την ερευνα για το συγκεκριμένο πρόσωπο, που αναφέρεται οτι εγινε, καλό θα ηταν να μας ενημερώσουν,για ποιό λόγο η Ομοσπονδία ερευνά αυτούς που την κριτικάρουν και δεν ψάχνει να μάθει τον βίο και την πολιτεία,ανθρώπων που απαρτίζουν το εμψυχο δυναμικό της.

Το προβλέπει αλλωστε και το καταστατικό της.

Η ουσία του πράγματος ομως,δείχνει μια τάση ρεβανσισμού και ξεκατινιάσματος,που δεν αρμόζει σε εναν τέτοιο φορέα ο οποίος θέλει να ηγείτε της Ομογένειας και πολύ φοβάμαι οτι οι ασκοί του Αιόλου που ανοιξαν μόνο δυσοσμία θα φέρουν.

Ας σκεφθούν καλά οι υπεύθυνοι και ας μας εξηγήσουν ποιόν σκοπό εξυπηρετεί αυτό το ψήφισμα και τι προσδοκούν μετά την δημοσίευση του.Αν ολα αυτά γίνονται γιά χάρη του επικοινωνιακού θαύματος με θέα την Ακρόπολη που ετοιμάζεται,μάλλον ηταν,πολύς σαματάς για το τίποτα.

Αλλού ειναι τα σπουδαία και τα πιο σοβαρά.

Η εσωτερική κρίση που προκάλεσαν οι μονοκρατορικές εκλογές του Ιουνίου,καθώς και η στρατηγική επιλογή των αυτοδιορισθέντων,να σύρουν το κάρο του διχασμού μέσα στο σπίτι μας,ειναι πολύ σοβαρότερο θέμα απο την δυσάρεστη κριτική που τους ασκείται

.Ομως και τα μηνύματα που εκπέμπει αυτό το ψήφισμα,μοιάζουν σαν ενα εκρηκτικό κοκταίηλ με βασικούς αποδέκτες οσους δεν αισθάνονται ραγιάδες.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων