Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στη Γάζα ο Νετανιάχου
Δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στη Γάζα ο Νετανιάχου Εκτύπωση E-mail
12.07.14

Απτόητος απο την διεθνή πίεση για τον τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας δηλώνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα χερσαίας επέμβασης για την αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων ρουκετών οι οποίες εκτοξεύονται απο Παλαιστίνιους μαχητές.

"Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες και ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα¨, δήλωσε ο κ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Ισραήλ. Ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος έχει επικοινωνήσει μεταξύ άλλων με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και του ΟΗΕ, πρόσθεσε ότι οι ισραηλινές δυναμεις έχουν πλήξει 1.000 στόχους στη Γάζα - και συνεχίζουν.

"Καμία διεθνής πίεση δεν θα μας εμποδίσει να χτυπήσουμε τους τρομοκράτες που μας επιτείθενται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

“No international pressure will prevent us from striking the terrorists who are attacking us,” Mr. Netanyahu was quoted by news agencies as saying.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, τουλάχιστον οκτώ νεκροί Παλαιστίνιοι είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών στην Γάζα την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 100.

Όπως προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και καύσιμα, απειλούν το υγειονομικό σύστημα στην Γάζα και άλλες παλαιστινιακές περιοχές.

Το τετραήμερο μπαράζ ισραηλινών εναέριων επιθέσεων δεν πτόησε τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι απάντησαν με εκτόξευση ρουκετών στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς αμάχων.

«Μια σειρά από ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ασντόντ και μία απ' αυτές έπληξε ένα πρατήριο καυσίμων προκαλώντας σημαντικές ζημιές», αναφέρθηκε νωρίτερα σε μιας από τις ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει τέλος στον κύκλο βίας. Μέχρι στιγμής κανένας εξωτερικός διαμεσολαβητής δεν έχει παρέμβει για να ανανεώσει την εκεχειρία η οποία είχε συμφωνηθεί μετά την τελευταία κλιμάκωση της ένταση  στα σύνορα των δύο περιοχών, τον Νοέμβριο του 2012.

kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8692&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote