Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΕΕ: «δεν σώζεται» η ΟΑ!
ΕΕ: «δεν σώζεται» η ΟΑ! Εκτύπωση E-mail
01.12.07

Σχεδόν αδύνατη χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου την προσπάθεια να σωθεί η Ολυμπιακή, μετά τη συνάντησή του με τον Κ.Χατζηδάκη! Η δήλωση αυτή είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο εθνικός αερομεταφορέας.

Συγκεκριμένα, ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος Τύπου του Ζακ Μπαρό, ερωτηθείς σήμερα από τους Έλληνες δημοσιογράφους για το περιεχόμενο της συνάντησης του Επιτρόπου με τον Κ. Χατζηδάκη, δήλωσε τα εξής: «Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμά πάρα πολύ τις προσπάθειες του Έλληνα υπουργού Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκη, και το πνεύμα της συνεργασίας που επιδεικνύει, ωστόσο θεωρεί ότι η αποστολή που έχει αναλάβει ο Έλληνας υπουργός είναι σχεδόν αδύνατη».


Απαισιοδοξία και από τον Κ.Χατζηδάκη

Με μελανά χρώματα φαίνεται ότι περιγράφει το μέλλον της Ολυμπιακής τόσο η κυβέρνηση όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών Κ.Χατζηδάκη αλλά και τις πληροφορίες για τη συνάντησή του με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, Ζακ Μπαρό.

Όπως σημείωσε ο κ.Χατζηδάκης, «η προσφυγή της Ryan Air εναντίον της Κομισιόν για αδράνεια απέναντι σε ανταγωνιστές της εταιρίας, που στην περίπτωση της Ολυμπιακής αφορά μη ανάκτηση παλιών κρατικών ενισχύσεων (1998-2004), καθώς και αίτημα για άνοιγμα φακέλων για ?νέες παράνομες κρατικές ενισχύσεις? στην περίοδο 2004-2007, δυσχεραίνει την κατάσταση της Ολυμπιακής».

«Ούτως ή άλλως», πρόσθεσε, «όσο παραμένουν ανοικτά νομικά προβλήματα στις Βρυξέλλες, αποθαρρύνεται κάθε αξιόπιστος επενδυτής να αγοράσει την εταιρία. Και αυτό γιατί κινδυνεύει να κληρονομήσει μαζί και την υποχρέωση επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων. Ακόμα όμως και για όσους δεν επιλέγουν - όπως συμβαίνει σχεδόν παντού - την αποκρατικοποίηση ως λύση, η εκκρεμότητα σε σχέση με τις διαιτησίες, αλλά και οι δύο ανοικτές υποθέσεις στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων - στη μία εκ των οποίων η Ελλάδα απειλείται με την καταβολή ημερήσιου προστίμου για την Ολυμπιακή ? θέτουν εκ των πραγμάτων ζητήματα για την πορεία της εταιρίας».

Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι παρά τις δυσκολίες η μάχη συνεχίζεται. Διαβεβαίωσε παράλληλα τους εργαζόμενους πως δεν θα βρεθούν χωρίς δουλειά. «Οι κάτοικοι των νησιών μας, πως οι αεροπορικές συνδέσεις με τα νησιά είναι πάντοτε θέμα απόλυτης προτεραιότητας. Οι φορολογούμενοι, ότι θα σεβαστούμε τα χρήματά τους επιδιώκοντας, χωρίς σπουδή αλλά και χωρίς χρονοτριβές, βιώσιμη λύση. Και οι επιβάτες, ότι η λύση αυτή θα αποτρέπει τις συνθήκες μονοπωλίου διασφαλίζοντας γι’ αυτούς το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=869&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote