Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συναγερμός για «βόμβες που δεν εντοπίζονται» σε αεροδρόμια με απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ
Συναγερμός για «βόμβες που δεν εντοπίζονται» σε αεροδρόμια με απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
04.07.14

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια με απευθείας πτήσεις προς ΗΠΑ, μετά από προειδοποίηση της Ουάσινγκτον για «αξιόπιστη απειλή» περί βομβών τις οποίες φέρεται να κατασκευάζουν ισλαμιστές της Αλ-Κάιντα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να περνούν από τον έλεγχο δίχως να εντοπιστούν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ορισμένα αεροδρόμια με απευθείας πτήσεις στις ΗΠΑ και ότι τα εν λόγω μέτρα λαμβάνονται μετά από «αξιόπιστη» απειλή.

Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα αεροδρόμια και τις χώρες που θα επηρεαστούν, ώστε να μην «διευκολύνουν» τους τρομοκράτες, παρέχοντας πληροφορίες για τα σημεία στα οποία θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι.

Πάντως το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι μετά τις αμερικανικές προειδοποιήσεις θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας (χωρίς αυτά να προσδιορίζονται) σε βρετανικά αεροδρόμια.

Τα αυξημένα μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόσθετα μηχανήματα για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς και εξονυχιστικό έλεγχο στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (υπολογιστές, κινητά) που φέρουν οι επιβάτες με προορισμό τις ΗΠΑ, αλλά και στα υποδήματά τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σε αμερικανικά ΜΜΕ, υπάρχουν πληροφορίες όιτ μέλη της Αλ-Κάιντα σε Συρία και Υεμένη συνεργάζονται για να κατασκευάσουν βόμβες χωρίς μεταλλικά μέρη, οι οποίες δεν εντοπίζονται κατά τον έλεγχο και μπορούν να περάσουν μέσα στα αεροσκάφη.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8673&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote