Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Το ρολόι με τους δείκτες που κινούνται ανάποδα -Γιατί στη Βολιβία αποφάσισαν να αλλάξουν όσα ξέρουμε
Το ρολόι με τους δείκτες που κινούνται ανάποδα -Γιατί στη Βολιβία αποφάσισαν να αλλάξουν όσα ξέρουμε Εκτύπωση E-mail
26.06.14

Θα χρειαστούν καιρό για να συνηθίσουν οι Βολιβιανοί στη θέα του ρολογιού του Κογκρέσου της χώρας. Γιατί είναι βέβαιο πως στην αρχή θα αδυνατούν να «πουν» την ώρα κοιτάζοντάς το. Δεν είναι κάποια ομαδική παραίσθηση που χτύπησε την Λα Παζ. Πράγματι, οι δείκτες αυτού του ρολογιού κινούνται ανάποδα.

Μετά από την παρέμβαση που έγινε στο ρολόι του Κογκρέσου, αυτό κινείται αριστερόστροφα- και όχι δεξιόστροφα όπως όλα τα υπόλοιπα στον κόσμο- ενώ μετακίνησαν και τους αριθμούς του, αντιστρέφοντας και τη δική τους φορά.

Γιατί έγιναν όμως όλα αυτά; Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βολιβίας, Νταβίντ Τσοκεχουάνκα, η αλλαγή πραγματοποιήθηκε για να παρακινηθούν οι κάτοικοι της χώρας να εκτιμούν την κληρονομιά τους και για να τους δείξουν ότι πρέπει να αμφισβητούν τα καθιερωμένα και να σκέφτονται δημιουργικά.

«Ποιος είπε ότι οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να κινούνται με μία φορά μόνο; Γιατί πρέπει πάντα να υπακούμε; Γιατί να μην είμαστε δημιουργικοί;», είπε ο υπουργός για το «ρολόι του νότου», όπως ονομάστηκε εκείνο που βρίσκεται στην πρόσοψη του κτιρίου του Κογκρέσου.

Μάλιστα, αυτό τον ανατρεπτικό τρόπο σκέψης οι Βολιβιανοί δεν τον κρατούν μόνο για τον εαυτό τους. Οπως είπε ο Τσοκεχουάνκα, στην πρόσφατη σύσκεψη της G77- της ομάδας αναπτυσσόμενων κρατών- την οποία φιλοξένησαν, έδωσαν στις ξένες αποστολές επιτραπέζια ρολόγια στα οποία οι δείκτες επίσης κινούνται αντίστροφα από το συνηθισμένο.

iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8655&Itemid=31

Τελευταία ανανέωση ( 26.06.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων