Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΝΑΙ ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!
ΝΑΙ ρε ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!! Εκτύπωση E-mail
25.06.14

Την ώρα που οι μισές ευρωπαϊκές ομάδες Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία και πιθανόν και η Πορτογαλία με την Ρωσία, έχουν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της επιστροφής η Ελλάδα γράφει ακόμα ένα ελληνικό όνειρο.. μένει εκεί, στην Βραζιλία!!!

Δεν υπάρχουν λέξεις για να χαρακτηρίσεις τον επικό θρίαμβο της Εθνικής μας ομάδας. Στο καλύτερο παιχνίδι της από το 2004, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους «16» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς επικράτησε σε ένα παιχνίδι θρίλερ της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1. Δεν την σταμάτησαν οι δυο υποχρεωτικές αλλαγές. Ούτε τα τρία δοκάρια και συνολικά οι επτά χαμένες ευκαιρίες. Ούτε η «κρύα» ισοφάριση στο 74'. Τίποτα απολύτως. Ολη η υφήλιος θα μιλά για την Ελλάδα γιατί είναι η πιο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ως τώρα στο Μουντιάλ. Και θα είναι σίγουρα μια από τις κορυφαίες στιγμές του τουρνουά ως το τέλος του τουρνουά! ΟΛΟΙ θα θυμούνται αυτή την πρόκριση και το πέναλτι στο 93'. ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ. Θα ήταν κρίμα και άδικο με τέτοια υπεροχή στο β΄μέρος να χάσει η Ελλάδα την πρόκριση σ΄αυτό το παιχνίδι. Στο καλύτερο παιχνίδι της από το 2004, η Εθνική άξιζε και πήρε αυτό που ισχύει στον αθλητισμό «υπάρχει Θεός στο ποδόσφαιρο!»

Στον αγωνιστικό χώρο του «Καστελάο» , παρατάχθηκαν παίκτες μαχητές και έδειξαν από νωρίς ότι θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους για την πρόκριση. Άλλωστε η εντυπωσιακή παρουσία του πρώτου μέρους το έδειξε αυτό, καθώς η όρεξη για την νίκη των παικτών του Φερνάντο Σάντος, δεν κόπηκε ούτε από τις ατυχίες με τους τραυματισμούς των Κονέ (12’) και Καρνέζη (22’), αλλά ούτε και από την ατυχία με το δοκάρι του Χολέμπας στο 32’. Ο Ανδρέας Σάμαρης φρόντισε για αυτό (42’) στο ντεμπούτο του με την Εθνική, όταν με υπέροχο πλασέ, έκανε το 1-0 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο δεύτερο μέρος οι Έλληνες έπαιξαν για τους Έλληνες.

Το «πειρατικό» της Εθνικής μπήκε στο δεύτερο μέρος και ήθελε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Θα το κατάφερνε, αν τα σουτ του Καρακούνη (58’) και Τοροσίδη (80’) έβρισκαν δίχτυα και δεν κατέληγαν στο δοκάρι του Μπαρί. Η Εθνική δεν πτοήθηκε όταν όλα γύρισαν τούμπα στο 74’ με τον Μπονί, που εκμεταλεύτηκε την μία και μοναδική ευκαιρία που έκανε η ομάδα του στο παιχνίδι ισοφαρίζοντας σε 1-1 και έδινε την πρόκριση στους «Ελέφαντες». Η Ελλάδα βρήκε την δύναμη και απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο 92’ όταν ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε στο Ρεσίφε την Εθνική (θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα) για ένα ακόμα ελληνικό όνειρο…

Πλέον το νέο ραντεβού της «γαλανόλευκης» στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι την Κυριακή (29/6-23:00) στο Ρεσίφε με την Κόστα Ρίκα


Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

«Σημαίνει πολλά η πρόκριση αυτή. Εύχομαι να δώσαμε χαρά στην Ελλάδα. Ένα καλό λόγο για να ένα χαμογελάσουν τα χείλη των Ελλήνων. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό που πετύχαμε. Εμείς δώσαμε απαντήσεις στο γήπεδο. Δεν χάσαμε ενέργεια εξωαγωνιστικά. Μείναμε σαν ομάδα. Είμαστε μία ομάδα. Συνεχίζουμε και κοιτάμε και το επόμενο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Ηγέτες δεν υπάρχουν στην Εθνική. Ούτε σούπερ σταρ. Ούτε τίποτα. Είμαστε ένα σύνολο παικτών, το οποίο προσπαθεί να βοηθήσει ο ένας τον άλλον στα λάθη του. Στις χαρές είμαστε όλοι μαζί. Αυτό το στοιχείο ήταν μας χάρισε το 2004 και αυτό θα μας δίνει χαρές και στη συνέχεια».

«Εμείς δεν παίζουμε για να διαψεύσουμε τους επικριτές μας. Εμείς παίζουμε για την Ελλάδα. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Το ποδόσφαιρο έχει και καλές και κακές στιγμές. Όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, εμείς παλεύουμε για τη χώρα μας. Για άλλη μία φορά αφήσαμε τους επικριτές και πήραμε μία τεράστια πρόκριση για τους Έλληνες», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και κατέληξε:

«Δεν σκεφτόμαστε τις διακοπές. Απολαμβάνουμε τη στιγμή και από αύριο θα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι».
«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Αυτό θέλαμε απ’ την αρχή, ο στόχος μας ήταν να περάσουμε για πρώτη φορά στην επόμενη φάση. Το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο, ήμασταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Καμιά φορά είναι πιο γλυκό όταν το κάνεις και με περισσότερη δυσκολία. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Στα τελευταία δέκα λεπτά όλοι θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη. Με μια φάση, δεχθήκαμε γκολ και ο αντίπαλός μας δεν δικαιούταν την ισοπαλία. Με τη βοήθεια του Θεού, κάναμε όλους τους Έλληνες περήφανους και έχουμε ακόμα πέντε μέρες για να κάνουμε ακόμα μια επιτυχία. Με την Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο υπέροχο το Μουντιάλ, κόντρα σε όλους τους ξένους. Όπως και το 2012 έτσι και σήμερα παίζαμε για ένα αποτέλεσμα και το καταφέραμε. Μακάρι για όλους τους Έλληνες να κάνουμε ακόμα μια επιτυχία», οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη μετά τον αγώνα.

Σάντος: «Αυτό που θέλω να πω στους Έλληνες είναι να βγουν στους δρόμους, είναι μια χαρά που την αξίζουν».

enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8652&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 25.06.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote