Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Δηλώσεις Μπερνς για ΠΓΔΜ Εκτύπωση E-mail
30.11.07
Σημαντικές δηλώσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς, μετά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως τόνισε ο κ. Μπερνς σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ: "Η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ελληνική κοινή γνώμη και την ελληνική κυβέρνηση και να καταλάβουν ότι ορισμένες ενέργειές τους ήταν πάρα πολύ προκλητικές.  Πρέπει η κυβέρνηση των Σκοπίων να αναγνωρίσει ότι έχει την ευθύνη να συναντήσει την Ελλάδα στη μέση της διαδρομής και να δείξει ευαισθησία στις ελληνικές ανησυχίες. Ορισμένες ενέργειες των Σκοπίων ήταν άνευ λόγου προκλητικές. Κατανοούμε τη σημασία της κληρονομιάς της Μακεδονίας στην ελληνική ιστορία, τη σύγχρονη πολιτική σκηνή, στην καρδιά και το νου των Ελλήνων. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος και να είστε σίγουροι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν μια λύση στην οποία θα συμφωνούν και οι δύο πλευρές".

H δήλωση έγινε στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ στη Μαδρίτη. Η κ. Μπακογιάννη για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι: "είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε σε εποικοδομητικό διάλογο και διαπραγμάτευση και ότι μ αυτό το πνεύμα αναμένουμε τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα τον κ. Νίμιτς. Είμαστε έτοιμοι, να προσέλθουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο και διαπραγμάτευση και με αυτό το πνεύμα περιμένουμε αυτές τις ημέρες τον κ Νίμιτς. Η Ελλάδα, έχει δώσει δείγματα γραφής και αναμένει ανάλογα δείγματα γραφής και από την κυβέρνηση των Σκοπίων". Στη συνάντησή τους η Nτόρα Μπακογιάννη και ο Νίκολας Μπερνς συζήτησαν επίσης για το Μεσανατολικό, τη σύνοδο της Ανάπολις και το Κόσοβο.

Δηλώσεις Κουμουτσάκου

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος ερωτώμενος από Έλληνες δημοσιογράφους, για την αντίδραση της χώρας στην περίπτωση που η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε κάποια κίνηση εντυπωσιασμού με άρση της μετονομασίας του διεθνούς αεροδρομίου των Σκοπίων, δήλωσε: "Κάτι τέτοιο δεν θα αποτελούσε λόγο μεταστροφής της ελληνικής θέσης, της ελληνικής πολιτικής, η οποία είναι επικεντρωμένη στην ουσία του ζητήματος".

ert



Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=865&Itemid=1

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote