Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια
Επιστρέφουμε στην ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια Εκτύπωση E-mail
22.06.14

«Βγαίνουμε από την κρίση με υψηλά πλεονάσματα και επιστροφή στην ανάπτυξη ύστερα από έξι χρόνια», τόνισε με έμφαση χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στο ελληνοκινεζικό φόρουμ, παρουσία του Κινέζου ομολόγου του Λι Κετσιάνγκ.

«Βγαίνουμε από την κρίση με υψηλά πλεονάσματα και επιστροφή στην ανάπτυξη ύστερα από έξι χρόνια», τόνισε με έμφαση χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια της ομιλίας του στο ελληνοκινεζικό φόρουμ, παρουσία του Κινέζου ομολόγου του Λι Κετσιάνγκ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός στάθηκε στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα του χθες έχουν γίνει σημερινά πρωτογενή πλεονάσματα. Η οικονομία μας θα κλείσει τη φετινή χρονιά με θετικό ρυθμό αύξησης, δηλαδή περνάει στην ανάκαμψη για πρώτη φορά ύστερα από έξι ατελείωτα χρόνια.

Πρόσθεσε ο ίδιος μάλιστα ότι «πλέον έχουμε επιστρέψει στις αγορές, έχουμε ανακτήσει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας από τον καιρό που μπήκαμε στο ευρώ και επιπροσθέτως από 1ης Ιουλίου μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές για τις επιχειρήσεις, ως ένα επιπλέον κίνητρο για την πραγματοποίηση επενδύσεων».

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της Cosco με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι δύο πρωθυπουργοί εγκαινίασαν το τρένο το οποίο θα μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινεζικά προϊόντα από τις εγκαταστάσεις της Cosco, μέσω του δικτύου του ΟΣΕ, στην ενδοχώρα της Ευρώπης, με τον κ. Λι Κετσιάνγκ να υπογραμμίζει τη δυνατότητα μετεξέλιξης του Πειραιά σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια του κόσμου ώστε να καταστεί βασική πύλη εισόδου των ασιατικών προϊόντων προς την Ευρώπη.

Ο Κετσιάνγκ
Ο Κινέζος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Πειραιά «μαργαριτάρι» της Μεσογείου, αναφέροντας ότι μέσω του ελληνικού λιμανιού ο χρόνος μεταφοράς των εμπορευμάτων από την Κίνα προς την Ευρώπη μειώνεται από 7 έως 11 μέρες, μειώνοντας αντίστοιχα το κόστος για τις επιχειρήσεις. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε ότι με σκοπό να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος μεταφοράς των εμπορευμάτων η Κίνα θα συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Από την πλευρά του ο Ελληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης στον Πειραιά είναι τεράστιες. Και όταν μιλάμε για επενδύσεις δεν εννοούμε μόνον τη μεταφορά εμπορευμάτων αλλά και την ανάπτυξη κλάδων όπως είναι η κρουαζιέρα και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Η αύξηση των επενδύσεων οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής και της απασχόλησης και αναβάθμιση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8642&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.06.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote