Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Κλιμακώνεται η πίεση των ΗΠΑ προς τον Μουσάραφ Εκτύπωση E-mail
29.11.07
O Λευκός Οίκος έκανε σήμερα έκκληση στον πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης «το συντομότερο δυνατό», προκειμένου να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές με τρόπο δίκαιο και ελεύθερο τον Ιανουάριο.

Ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους «θα ήθελε να δει το διάταγμα, με το οποίο επιβλήθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να αρθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε οι Πακιστανοί να μπορέσουν να επιστρέψουν στον δρόμο της δημοκρατίας», ανέφερε η εκπρόσωπος Ντάνα Περίνο.

 Ο Περβέζ Μουσάραφ ορκίστηκε πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να δηλώσει πότε θα προχωρήσει στην άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επέβαλε στις 3 Νοεμβρίου.

 Σημάδια εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μουσάραφ

 Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την ανακοίνωση του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στις 16 Δεκεμβρίου. «Χαιρετίζουμε το μέτρο αυτό», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπους πρόκειται για ένα «ουσιαστικό μέτρο για να ξαναμπεί το Πακιστάν στον δρόμο της δημοκρατίας».

 «Ο πρόεδρος Μουσάραφ ανακοίνωσε ως ημερομηνία την 16η Δεκεμβρίου. Ελπίζουμε ότι θα το τηρήσει πράγματι», δήλωσε η ίδια πηγή. Η εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος έχει εμπιστοσύνη στον Μουσάραφ ότι θα τηρήσει το λόγο του, όπως το έχει κάνει μέχρι σήμερα.

 «Υπολογίζουμε στους υποψηφίους και τους Πακιστανούς ότι θα συμμετάσχουν πλήρως σε αυτές τις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους, να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις ελεύθερα, και να απολαμβάνουν την ελευθερία του τύπου που είχαν πριν από την έκδοση του διατάγματος που επέβαλε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ - ΜΠΕ  

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=863&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 29.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote