Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η κατά το δοκούν εφαρμογή του καταστατικού και οι υποψήφιοι προς εκλογή “σωτήρες”
Η κατά το δοκούν εφαρμογή του καταστατικού και οι υποψήφιοι προς εκλογή “σωτήρες” Εκτύπωση E-mail
08.06.14

Του Σάκη Σερέτη

Με την απειλή μιας δικαστικής διαμάχης να αιωρείται  επάνω από τα κεφάλια όλων των μελών του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου και μια πλειάδα, αρμοδίως διαπιστωμένων και καταγεγραμμένων οικονομικών και διοικητικών ατασθαλιών να επιζητούν απόδοση ευθυνών , η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης αναζητά μέσω κάλπης, τον επόμενο διαχειριστή… εξουσίας για τα επόμενα δυο χρόνια.

Η φετεινή εκλογική διαδικασία δεν εμπεριέχει το στοιχείο της έκπληξης, καθώς ερμηνεύοντας την πρωτοφανή απαθή συμπεριφορά των μελών του οργανισμού κατά την διάρκεια της τελευταίας γενικής συνέλευσης, έναντι των καταγγελιών που διατυπώθηκαν προφορικώς και γραπτώς και αφορούσαν διασπάθιση οικονομικών πόρων με ταυτόχρονη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας του οργανισμού από συγκεκριμένους αξιωματούχους , δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του επερχόμενου εκλογικού αποτελέσματος, το οποίο απλά, αναμένεται να επιβραβεύσει αυτούς που συνειδητά ή ασυνείδητα έβλαψαν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο, εξ’ όσων γνωρίζω, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, όπου παραμονές των εκλογών παρατηρείται το φαινόμενο αποχώρησης δώδεκα (12) από τις τριάντα εννιά (39)υποβληθείσες υποψηφιότητες της επερχόμενης εκλογικής διαδικασίας, γεγονός που θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά τα ενεργά σωματεία και φορείς που συμμετέχουν στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Βεβαίως οι περισσότερες από αυτές τις αποχωρήσεις , μπορεί φαινομενικά να μην αποτελούν σοβαρό σημείο αναφοράς για κανένα από τους υπόλοιπους πολιορκητές της εξουσίας στην Ομοσπονδία, αλλά οι έγγραφες παραιτήσεις των κκ. Χρήστου Βουρνά και Ντίνου Ράλλη , θεωρώ ότι αποτελούν γροθιά στο στομάχι του συστήματος εξουσίας στην “κραταιά”, καθώς αποκαλύπτουν μια άλλη διάσταση των γεγονότων, ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν την ισχύουσα ιδιοκτησιακή αντίληψη, που διακατέχει μεγάλη μερίδα των αυριανών αξιωματούχων της Ομοσπονδίας.

Οι έγγραφες παραιτήσεις :

Προς την εφορευτική επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης

30 Μαΐου 2014

Αγαπητέ κ. πρόεδρε και μέλη της εφορευτικής επιτροπής , δια της παρούσης επιστολής επιθυμώ να αποσύρω την υποψηφιότητα μου για μέλος του συμβουλίου της Ομοσπονδίας από τις επερχόμενες εκλογές της 8ης Ιουνίου 2014.

Ο κύριος λόγος που με οδήγησε στην απόφαση μου αυτή, οφείλεται στην ελλειποβαρή αντιμετώπιση θεμάτων Δημοκρατίας και αποκατάστασης της νομιμότητας στην Ομοσπονδία.

Η μυστικοπαθής διαχείριση και αδιαφανής τακτική εκ μέρους ορισμένων αξιωματούχων του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου παραπέμπουν σε πολλά αναπάντητα ερωτηματικά .

Θα συνεχίσω να ενδιαφέρομαι και να συνεισφέρω σε θέματα που αφορούν την Ομογένεια της Αμερικής και τον Ελληνισμό γενικότερα, με ειλικρίνεια σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Μετά τιμής

Χρήστος Βουρνάς

-----------------------------------------------------------------------------------

Νέα Υόρκη 27 Μαιου 2014

Αγαπητά μέλη της εφορευτικής επιτροπής για εκλογές του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιουνίου 8,2014,

Με αυτή μου την επιστολή σας ενημερώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου για μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας στις εκλογές Ιουνίου 8,2014

Είμαι απογοητευμένος από το αλισβερίσι και τις λυκοσυμαχίες που λαμβάνουν χώρα την προεκλογική αυτή περίοδο.

Η συμπεριφορά και οι πράξεις συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων ,οδηγούν τον οργανισμό αυτόν σε απρόβλεπτες νομικές περιπέτειες.

Μετά τιμής

Ντίνος Ράλλης (αντιπρόσωπος Νισυρίων Ν.Υ.)


Κρυφτούλι στην αναζήτηση ευθυνών …


Φυσικά όλα αυτά τα βαρύγδουπα και σημαντικά, τα οποία καταγγέλλει για δεύτερη φορά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Βουρνάς, αυξάνουν κατακόρυφα τα κελεύσματα απόδοσης ευθυνών στους παραβάτες , ενώ παράλληλα εγείρουν μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα , σχετικά με την στάση και τον τρόπο αντίδρασης των υπολοίπων εκλεγμένων μελών του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου, ιδιαίτερα μετά την δημόσια καταγγελία που έκανε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς παρουσία αρκετών μελών του οργανισμού.

Θεωρώντας αυτονόητη την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ομοσπονδίας από όλα τα εκλεγμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όλοι αυτοί που θεσμικά συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου και με την ενεργή, ή , ακόμα και με την παθητική τους στάση, συνήνεσαν στις οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες που καταλογίζονται και από την εξελεγκτική επιτροπή, θα πρέπει κάποια στιγμή, να αναλάβουν τις ευθύνες διαχείρισης των οικονομικών ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού , ο οποίος εκτός των άλλων, εισπράττει και οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Δάσκαλε που δίδασκες…

Όσον αφορά στις διοικητικές ατασθαλίες και στα διάφορα τερτίπια που εμπνεύστηκαν κατά καιρούς , οι νομιμοφανείς εκλεγμένοι του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα, στην πρωτοφανή στάση αυθαιρεσίας που επέδειξε ο αυτοαποκαλούμενος “Δημοκρατικότερος” των προέδρων Ηλίας Τσεκερίδης, όταν γράφοντας στα παλιά του παπούτσια την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του 2012 , αποφάσισε να χαρακτηρίσει “χηρεύουσα” την 21η θέση στο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να μην επιτρέψει την είσοδο και συμμετοχή του Δ. Δημητρίου στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Εδώ το σχετικο λινκ για περισσότερες πληροφορίες Το κάζο δεν απετράπη , απλά μετετέθη…

Κλείνοντας την παρένθεση της “δημοκρατικής” αυθαιρεσίας του απελθόντος πλέον προέδρου, θα ήθελα να σταθώ στα “πεπραγμένα” της συμβουλευτικής επιτροπής φάντασμα, η οποία κατά το διάστημα της πρώτης διετίας του κ. Τσεκερίδη και υπό την προεδρία του σημερινού της προέδρου (τι σύμπτωση!!!) Κλεάνθη Μειμάρογλου , επέδειξε ΜΗΔΕΝΙΚΟ έργο και κινήθηκε στα γνωστά μονοπάτια της ανυπαρξίας , με αποτέλεσμα στο παρά πέντε των εκλογών του 2012, να προσπαθούν απεγνωσμένα σε συνεργασία με την γραμματεία της Ομοσπονδίας , να συντάξουν έκθεση εγκυρότητας των συλλόγων που θα συμμετείχαν στην τότε εκλογική διαδικασία.

Βάλανε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα…


Σήμερα, διαβάζοντας πολύ προσεκτικά την εισήγηση της ανύπαρκτης… συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία στην συνέχεια μετονομάστηκε σε επιτροπή θεσμών και διαφάνειας μετά την έγκριση του νέου καταστατικού της Ομοσπονδίας, αποδεικνύεται πανηγυρικά η τήρηση του κανονισμού της Ομοσπονδίας κατά το δοκούν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την μηδενική τήρηση του ειδικού παρουσιολογίου που προβλέπεται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας και το οποίο ποτέ δεν μερίμνησε να συνταχθεί, ο κατά τα άλλα συμπαθής, αλλά , “αδιάβαστος τουρίστας” πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας Κλεάνθης Μειμάρογλου….

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω εισήγηση της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας, η οποία κατατέθηκε στην εφορευτική επιτροπή των εκλογών , προέτρεπε την εφορευτική επιτροπή -παραβιάζοντας το καταστατικό της Ομοσπονδίας - να επιτρέψει την συμμετοχή στις εκλογές, ακόμη και σε συλλόγους που δεν πληρούσαν τον απαραίτητο αριθμό συμμετοχής των αντιπροσώπων τους στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε , κάπως έτσι και με τέτοιου είδους πρακτικές, υπερασπίζεται την νομιμότητα και την διαφάνεια η κατά τα άλλα αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας , της οποίας την εύρυθμη λειτουργία και την προστασία της έξωθεν καλής μαρτυρίας του οργανισμού, είχε αναλάβει επί μια τετραετία ο σημερινός υποψήφιος προς εκλογή κ. Κλεάνθης Μειμάρογλου, έχοντας πάντα τις ευλογίες του απερχόμενου “Δημοκρατικότερου” προέδρου Ηλία Τσεκερίδη, καθώς επίσης και του σημερινού υποψήφιου προς εκλογή Πέτρου Γαλάτουλα.…



ΥΓ.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλλίτερα έρχονται…





Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8597&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.06.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote