Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανεπιθύμητοι στη Μυτιλήνη οι Χρυσαυγίτες
Ανεπιθύμητοι στη Μυτιλήνη οι Χρυσαυγίτες Εκτύπωση E-mail
31.05.14

Αντιφασιστική διαδήλωση, με αφορμή το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στο νησί, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στη Μυτιλήνη, στην οποία συμμετείχαν αριστερές οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς, φοιτητές και απλοί πολίτες. Παράλληλα, διοργανώθηκε αντιρατσιστικός ποδοσφαιρικός αγώνας με δεκάδες συμμετέχοντες, ντόπιους και μετανάστες, και σύνθημα «μισώ τον ρατσισμό».

Συγκεκριμένα, η αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συλλόγων της πόλης, με αφορμή το άνοιγμα, την περασμένη εβδομάδα, γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και κατευθύνθηκε στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ.

Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην πολυκατοικία, όπου είναι τα γραφεία του κόμματος, αλλά απωθήθηκαν από δυνάμεις της Αστυνομίας. Η ίδια ομάδα με πέτρες έσπασε τα τζάμια των γραφείων της οργάνωσης και διέλυσε την πινακίδα που βρισκόταν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου.

Επίσης, μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν δεκάδες συμμετέχοντες σε αντιρατσιστικό ποδοσφαιρικό αγώνα που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη. Με σύνθημα «Αγαπώ το ποδόσφαιρο -μισώ τον ρατσισμό» όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.


Σημειώνεται ότι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα συνέβαλαν στη συγκέντρωση τροφίμων, που θα διατεθούν στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στις πρώην κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα συμμετείχαν ντόπιοι και μετανάστες. Ανάμεσα τους ο Κατίν Χαλίμ από το Αφγανιστάν ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες οργάνωσαν τον αγώνα και συμμετείχαν σε αυτόν. Παίξαμε μαζί με πολλούς Έλληνες, Αφγανούς, Σομαλούς και ήταν πραγματικά ευχάριστο. Αυτά που μας ενώνουν είναι πραγματικά πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8576&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote