Αρχική arrow ΠΑΡΑΞΕΝΑ arrow Βρήκε τη χαμένη μητέρα του να ζει σε φυλή στον Αμαζόνιο
Βρήκε τη χαμένη μητέρα του να ζει σε φυλή στον Αμαζόνιο Εκτύπωση E-mail
29.05.14

Φανταστείτε να επανενωθείτε με την χαμένη εδώ και χρόνια μητέρα σας σε μία φυλή που δεν υπάρχει γραπτός λόγος, ηλεκτρικό ρεύμα ή φάρμακα. Ή ακόμη η λέξη «αγάπη». Αυτό το έζησε ο Ντέιβιντ Γκουντ, ο οποίος βρήκε τη χαμένη μητέρα του Γιαρίμα, στη φυλή Γιανομάμι στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με την New York Post, ο Γκουντ πίστευε ότι η μητέρα του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, η αλήθεια που τον έκανε να ντραπεί ήταν ότι ο πατέρας του Κένεθ, φοιτητής της ανθρωπολογίας τότε, είχε παντρευτεί το 1978 τη Γιαρίμα, έπειτα από μία σειρά εξερευνήσεων στη φιλή.

Δεν θα ήταν πάνω από 12, καθώς η φυλή αυτή δεν έχει ούτε αριθμούς. Ο Κένεθ επέστρεψε στις ΗΠΑ αφήνοντάς την ευάλωτη (είχε βιαστεί ομαδικά από 20-30 άτομα κατά τη διάρκεια της απουσίας του), έτσι ανέλαβε την ιατρική της περίθαλψη και την μετέφερε στο Νιου Τζέρσεϊ το 1986, για να γεννήσει τον Ντέιβιντ και να ζήσει μία τυπική αμερικανική ζωή.

Ο ασυνήθιστος γάμος τράβηξε την προσοχή των ΜΜΕ και πυροδότησε έναν «πόλεμο» προτάσεων για ταινία ανάμεσα σε πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, αλλά η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ και το ρομάντσο δεν θα διαρκούσε: η Γιαρίμα είπε ότι στο Νιου ΤζέρσεΪ της έλειψαν οι στενές ανθρώπινες σχέσεις, σύμφωνα με το BBC. Ετσι γύρισε πίσω, αφήνοντας τον Ντέιβιντ να νιώθει εγκατάλειψη. Στην εφηβεία του στράφηκε στο αλκοολ, κρατώντας καλά κρυμμένα τα συναισθήματά του.

Ωστόσο, ως ενήλικας επισκέφτηκε το 2011 τη φυλή της μητέρας του, συγκινήθηκε όταν την ξαναείδε και την επισκέφτηκε για μία ακόμη φορά πέρυσι ζώντας για λίγο όπως η φυλή των Γιανομάμι.

Και θέλει να συνεχίσει να το κάνει. «Δεν μοιάζει για εγκλεισμός. Είμαστε στο ξεκίνημα της ιστορίας σας με τόσο πολλούς τρόπους είπε ο Γκουντ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8571&Itemid=31

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote