Αρχική arrow EDITORIAL arrow ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ …
ΟΙ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ … Εκτύπωση E-mail
27.05.14

Του Σάκη Σερέτη

Το δημοκρατικό δικαίωμα στην ισονομία και την ισοπολιτεία επικαλέστηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας τον Μάιο του 2010 στην ρύμη του λόγου του ο επικεφαλής του συνδυασμού “Όλοι μαζί για τον Ελληνισμό” και μετέπειτα πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, ενώ όλα τα μέλη του συνδυασμού του - κάποιοι εκ των οποίων εξελέγησαν και μέλη του διοικητικού συμβουλίου- χειροκροτώντας, επικροτούσαν τις εντυπωσιακές τότε εξαγγελίες του.

Ωστόσο, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς παρουσίας του στην προεδρική καρέκλα και μηδενική προσφορά στην αποκατάσταση της νομιμότητας, το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα στην αυτοκάθαρση της Ομοσπονδίας με άμεση επαναφορά σε κρυστάλλινα διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, γέρασε ….και ξεθώριασε, με αποτέλεσμα να μην το θυμάται πλέον κανένας από όλους αυτούς, οι οποίοι το μοίρασαν αφειδώς κατά την διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Όμως επειδή τα γραπτά μένουν, σας παραθέτω ένα απόσπασμα μιας συνέντευξης που μου παραχώρησε ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην προεδρία τον Ιούλιο του 2010.

«Δεν ήρθαμε για να σκαλίσουμε το παρελθόν, ούτε έχουμε προθέσεις να τιμωρήσουμε κανέναν. Όμως δεν έχουμε και καμία διάθεση συγκάλυψης και δεν θα κρύψουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Θα εξετάσουμε προσεκτικά όλες τις καταγγελίες που πιθανόν θα προκύψουν και σε συνεργασία με τον νέο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας Βασίλη Σφυρόερα, θα κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας, αντιμετωπίζοντας με σύνεση τις πράξεις αυτών, που παραβιάζοντας το καταστατικό πλήγωσαν το κύρος της Ομοσπονδίας.

Η ερμηνεία του καταστατικού κατά το δοκούν, αποτελεί παρελθόν για την Ομοσπονδία και το νέο διοικητικό συμβούλιο, υπόσχεται την πιστή τήρηση του προς πάσα κατεύθυνση, όπως επίσης υπόσχεται την αλλαγή ορισμένων άρθρων του, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες”.


Αυτές οι δηλώσεις έγιναν τον Ιούλιο του 2010 και το μόνο που θα μπορούσε να σκεφτεί εάν τις ξαναδιαβάσει σήμερα ο κ. Ηλίας Τσεκερίδης, είναι το γνωστό “Που ήσουν νιότη που ‘λεγες πως θα γινόμουν άλλος” .

Καθώς, σύμφωνα με όλα τα αρνητικά γεγονότα που έχουν καταγραφεί κατά την διάρκεια της τετραετούς παρουσίας του στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, αυτός και το υπόλοιπο πολύχρωμο-κομματικά- άθυρμα των συνεργατών του που διοικούσαν την Ομοσπονδία, φάνηκαν ασυνεπείς προς τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και αφού κατ’ επανάληψη μετέτρεψαν το καταστατικό σε κουρελόχαρτο και απεμπόλησαν την απονομή δικαιοσύνης, τώρα, έχοντας άλλη αιχμή στο δόρυ της προεδρίας, επιζητούν και πάλι την ψήφο των ομογενών, για να επαναλάβουν τις γνωστές αγαθοεργίες τους…

Αυτοί που έκαναν προσωπικές μπίζνες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ξόδεψαν τα χρήματα του οργανισμού ικανοποιώντας τις προσωπικές τους θιασαρχικές ανησυχίες χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, εμφανίζονται τώρα σαν αθώες περιστερές και σε αγαστή συνεργασία με κάποιους μωροφιλόδοξους “υπηρέτες” της Ομογένειας, ζητούν να εξαργυρώσουν την αμφιβόλου χρησιμότητας περιώνυμη φήμη τους στα έδρανα εξουσίας του οργανισμού.

Όμως, επειδή σαν ισότιμα μέλη μιας συντεταγμένης δημοκρατικής κοινωνίας έχουμε ευθύνες για αυτούς που επιλέγουμε να διαχειριστούν τις τύχες της Ομοσπονδίας, θα πρέπει δίχως επιλεκτικές και κάποιες δήθεν ηρωικές εξαιρέσεις, να κάνουμε μια αξιολόγηση προσώπων και ικανοτήτων και αφού βεβαιωθούμε ότι οι εκλεκτοί μας δεν κουβαλάνε στην πλάτη τους το δισάκι και την κάπα των τσιφλικάδων της διαπλοκής, τότε να τους ψηφίσουμε .

ΥΓ.

Επειδή η διαπλοκή στον χώρο της Ομοσπονδίας είναι σαν το τζατζίκι και μυρίζει μόνο σε όσους δεν έχουν φάει , ας προσέξουμε λίγο την διατροφή μας, ιδιαίτερα την περίοδο του Ιουνίου….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8565&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 29.05.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote