Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μαρίν Λεπέν: Δεν θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή
Μαρίν Λεπέν: Δεν θα συνεργαστούμε με τη Χρυσή Αυγή Εκτύπωση E-mail
27.05.14

Το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή για τη σύσταση ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε στην ανταποκρίτρια του Mega, η επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης, Μαρίν Λεπέν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Λεπέν δήλωσε ότι γνωρίζει πως «τα ΜΜΕ επιχειρούν να κάνουν ένα συσχετισμό» ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και το Εθνικό Μέτωπο, απέκλεισε όμως κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας σε μία κοινή κοινοβουλευτική ομάδα των δύο κομμάτων.

Η Μαρίν Λεπέν θα δώσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες μαζί "με τους συμμάχους της", όπως έγινε γνωστό από τον σύμβουλό της σε ευρωπαϊκά θέματα. «Θα δοθεί μια συνέντευξη Τύπου της Μαρίν Λεπέν και των συμμάχων της την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 16:30», είπε ο Λουντοβίκ ντε Νταν.

Το Εθνικό Μέτωπο, που εξέλεξε 34 ευρωβουλευτές, ελπίζει ότι θα μπορέσει να συγκροτήσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με κόμματα από άλλες χώρες. Μεταξύ των συμμάχων του περιλαμβάνονται ήδη το ολλανδικό PVV, η ιταλική Λέγκα του Βορρά, το βελγικό Vlaams Belang και το FPÖ της Αυστρίας.

Ο ηγέτης του βρετανικού λαϊκιστικού κόμματος Ukip Νάιτζελ Φάρατζ, που κέρδισε τις εκλογές στη Βρετανία με ποσοστό 27,5% και εκτιμάται ότι θα εκλέξει 23 ευρωβουλευτές, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.

Για τη συγκρότηση μιας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτούνται 25 ευρωβουλευτές που όμως θα πρέπει να προέρχονται από επτά διαφορετικές χώρες.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8564&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote