Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αναψαν φωτιές στη μάχη για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής
Αναψαν φωτιές στη μάχη για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής Εκτύπωση E-mail
22.05.14

Εμμεσο κάλεσμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής καταγγέλει η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο της Αθήνας. «Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά» τονίζει ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή, πρώτα απ' όλα μια επιστολή που απευθύνει ο υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, Χρίστος Γούδης, προς τον υποψήφιο της «Ανοιχτής Πόλης», Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

«Ο Χρίστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά», αναφέρει χαρακτηριστικά, σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, υποστηρίζοντας ότι το «κάλεσμα των Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη και Δούρου προς τους νεοναζί έπιασε τόπο».

Αφορμή για τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ανοιχτή επιστολή που έστειλε νωρίτερα ο Χρίστος Γούδης, υποψήφιος με τον συνδυασμό της «Ελληνικής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη.

Στην ανοιχτή αυτή επιστολή, όπως την ονομάζει ο κ.Γούδης, απευθύνεται στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ με την προσφώνηση «Αγαπητέ Γαβριήλ».

Στο κείμενο της επιστολής, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στέκεται σε δυνητικά σημεία σύγκλισης μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει λόγο για μία «άγρια "αδελφική" διαμάχη» που «οφείλεται στο ότι επί της ουσίας και τα δύο απευθύνονται σε ένα κοινό».

Συμπληρώνει δε πως «η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας», «δεδομένου [...] ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ' ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως».

Και καταλήγοντας, σε άλλο σημείο τονίζει:

«Η «γραμμή Καμίνη», ο οποίος προβάλλει βαθιά και ενσυνείδητα και συστηματικά την έννοια της «πόλης» αποκομμένη από την έννοια της «πατρίδας», με βρίσκει κάθετα αντίθετο και, προσωπικά τουλάχιστον, δεν θα επιθυμούσα να τον δω να υποστηρίζεται από τους εθνικιστές στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών».

Είχαν προηγηθεί, επίσης, οι δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Καλύβη, στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, με τις οποίες υποστήριξε τα εξής: «Δεν ταυτίζουμε τον απλό κόσμο με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης (της Χρυσής Αυγής) και προσπαθούμε να τραβήξουμε αυτόν τον κόσμο πίσω, προς την Αριστερά».

Αλλά και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και τον φασισμό» και «κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία».

Η δριμεία κριτική που άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου που τον χαρακτήρισε «Γκέμπελς».

«Παλιά μου τέχνη κόσκινο... Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου».

Ανταπαντώντας, ο κ.Κεδίκογλου καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν λέει κουβέντα για το προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, εκτός κι αν θεωρούνται «γραφικοί τύποι» οι κ.κ. Σκουρλέτης, Σακελλαρίδης, Καλύβης και η κ. Δούρου.

«Και το ανατριχιαστικό ζευγάρωμα» συμπληρώνει ο κ.Κεδίκογλου «συνεχίζεται με το άρθρο που έδωσε ο κ. Παπαδημούλης σε φιλικό site της Χρυσής Αυγής. Πρώτη φορά ναζί- Αριστερά».

«Άραγε τι έχει να πει ο κ. Μανώλης Γλέζος για τα αδιανόητα χαριεντίσματα των συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;» αναρωτιέται η εκπρόσωπος της ΝΔ, Αννα Ασημακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδωσε τις συνεχείς ανακοινώσεις της ΝΔ στον πανικό του κυβερνώντος κόμματος. «Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πανικός της ΝΔ από την επερχόμενη ήττα θα γίνεται μεγαλύτερος. Το αποδεικνύει αυτό και η έκδοση άσχετων ανακοινώσεων ανά ώρα, ο μέσος όρος των οποίων καθημερινά μεγαλώνει. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Κατανοούμε» ήταν το σχόλιο της Κουμουνδούρου.

Απογοητευτικές έως αστείες χαρακτηρίζει και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τα όσα του καταλογίζει η ΝΔ περί ανοίγματος στη Χρυσή Αυγή.

«Την Κυριακή το βράδυ ζητήσαμε την εγρήγορση του δημοκρατικού κόσμου, όταν ο κ. Καμίνης επέλεγε να σιωπήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σακελλαρίδης και προσθέτει: «Κανένα επικίνδυνο επικοινωνιακό παιχνίδι και καμία παλαιοκομματικού ήθους επίθεση δεν θα σταματήσει τη μεγάλη αλλαγή που έρχεται στην Αθήνα».

Τσίπρας: Εχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε...

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί», δήλωσε το βράδυ ο Αλέξης Τσιπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως με την ηγεσία της ΧΑ «εμείς έχουμε μετωπική σύγκρουση».

Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, τόνισε πως «προφανώς και έχουν ευθύνη αλλά και εμείς έχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε».

Κεδίκογλου: Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν...

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε παραπλανημένους τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και επισήμως στην πρόσκληση του συνεργάτη του κ. Κασιδιάρη.

«Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν", πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

«Ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος αριβίστας που δεν διστάζει να πάει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους στόχους του. Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την ομαλή πορεία του Τόπου. Και όπως λέει και ο στίχος: "Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα"…», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Αννας Ασημακοπούλου.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8549&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote