Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Δίωξη σε 5 Κινέζους για ηλεκτρονική κλοπή εμπορικών μυστικών
ΗΠΑ: Δίωξη σε 5 Κινέζους για ηλεκτρονική κλοπή εμπορικών μυστικών Εκτύπωση E-mail
20.05.14

Ένα δικαστήριο στις ΗΠΑ άσκησε δίωξη σε βάρος πέντε κινέζων χάκερ για κατασκοπεία μέσω συστημάτων πληροφορικής, καθώς τους κατηγορεί ότι επιτέθηκαν μέσω του Διαδικτύου εναντίον έξι αμερικανικών εταιρειών και έκλεψαν εμπορικά μυστικά. Με την απόφαση αυτή οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν για πρώτη φορά δημοσίως την Κίνα για κατασκοπεία μέσω Διαδικτύου.

Οι κινέζοι χάκερ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στόχευσαν αμερικανικές εταιρείες στο χώρο της πυρηνικής ενέργειας, των μετάλλων και των βιομηχανικών προϊόντων ηλιακής ενέργειες με σκοπό να κλέψουν πληροφορίες χρήσιμες για ανταγωνιστικές κινεζικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 Μεταξύ των εταιρειών που περιλαμβάνονται στους στόχους των κινέζων χάκερ είναι η Alcoa Inc, η United States Steel Corp, η Allegheny Technologies Inc, η Westinghouse Electric Co, η αμερικανική θυγατρική της SolarWorld AG καθώς επίσης και ένα αμερικανικό εργατικό συνδικάτο, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να παραχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ μαζί με άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία τους για τις επιθέσεις μέσω Διαδικτύου σε συστήματα πληροφορικής από το εξωτερικό και κυρίως από την Κίνα, ο στρατός της οποίας λέγεται ότι έχει συστήσει μια ειδική μονάδα για τον σκοπό αυτό. Αρκετοί ειδικοί σε θέματα ασφάλειας θεωρούν ότι οι κατηγορίες που απήγγειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένα βήμα προς την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων. «Στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους Κινέζους», σύμφωνα με ένα στέλεχος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών Τζέιμς Λούις.

Αντιθέτως άλλοι ειδικοί παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το αν και κατά πόσον η κίνηση αυτή θα μπορούσε να αποτρέψει τις επιθέσεις μέσω Διαδικτύου. Η δίωξη αυτή «δεν θα επιβραδύνει την Κίνα», εκτίμησε ο Έρικ Τζόνσον, ειδικός σε θέματα πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης του ιδρύματος. Σύμφωνα με ένα στέλεχος του FBI που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να ασκηθούν πολλές διώξεις τις επόμενες εβδομάδες για αυτήν και για σχετιζόμενες με αυτήν υποθέσεις.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8544&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote