Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Τρίτη νύχτα αναταραχών στο Παρίσι Εκτύπωση E-mail
28.11.07
Δεκαοκτώ άτομα συνέλαβε η γαλλική αστυνομία στα βόρεια προάστεια του Παρισιού, καθώς συνεχίστηκαν για τρίτη νύχτα τα βίαια επεισόδια μετά τον θάνατο δύο εφήβων σε σύγκρουση της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαιναν με περιπολικό.

Τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν τη νύχτα στα προάστεια Βιγιέ λε Μπελ και Γκουσενβίλ από ομάδες νεαρών αφρικανικής καταγωγής στην πλειοψηφία τους, που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο των δύο εφήβων, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αστυνομία. 

 Στα δύο προάστεια έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 1000 αστυνομικοί για να αποτρέψουν την επανάληψη του κύματος βίας που σάρωσε την περιοχή τον Νοέμβριο του 2005.

 "Η κατάσταση ήταν σήμερα πολύ πιο ήρεμη από ότι τις δύο προηγούμενες νύχτες, αλλά παραμένει εύθραστη και χρειάζεται να παραμείνει στην περιοχή ισχυρή αστυνομική δύναμη" τόνισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν που επισκέφτηκε το Βιγιέ λε Μπελ.

 Βίαια επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα και στην Τουλούζη, όπου πυρπολήθηκαν 20 αυτοκίνητα και μιά βιβλιοθήκη . Στα δυτικά προάστεια του Παρισιού η αστυνομία συνέλαβε 8 νεαρούς που επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά σε ένα σταθμευμενο λεωφορείο εκτοξεύοντας αυτοσχέδιες βόμβες στο εσωτερικό του. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη τραυματίστηκαν 82 αστυνομικοί, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά, στη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς διαδηλωτές. Κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν τέσσερις νεαροί ηλικίας 19 έως 26 ετών οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τριών έως 10 μηνών. 

 Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που επέστρεψε την Τρίτη από την επίσκεψή του στην Κίνα, έχει συγκαλέσει σύνοδο της επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων, στην οποία μετέχουν ο πρωθυπουργός Φιγιόν και πολλοί υπουργοί.

 Ο Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε  το προάστιο του Παρισιού όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις  τις τελευταίες ημέρες. Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο του Ομπόν, όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίσθηκε σοβαρά από σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων , ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε: " Εκείνοι που ανέλαβαν την ευθύνη να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών θα προσαχθούν στο κακουργιοδικείο για απόπειρα ανθρωποκτονίας".

 Ο Νικολά Σαρκοζί θα δεχθεί στη συνέχεια στο προεδρικό μέγαρο τις οικογένειες των δύο νέων που σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση της μοτοσικλέτας τους με περιπολικό της αστυνομίας στο Βιλιέ-λε -Μπελ, γεγονός που πυροδότησε τις συγκρούσεις. 

Η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε από την πλευρά της ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν στο Βιλιέ-λε-Μπελ για όσο διάστημα θα είναι αναγκαίο.

 εθνος

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=854&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote