Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τουρκία: 301 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στη Σόμα
Τουρκία: 301 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στη Σόμα Εκτύπωση E-mail
18.05.14

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στο ορυχείο στη Σόμα, δυσχεραίνοντας το έργο των σωστικών συνεργείων που αναζητούν ακόμα τρεις εργάτες, οι οποίοι παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές, αν και θεωρείται απίθανο να βρεθούν ζωντανοί. Σε 301 ανήλθαν οι νεκροί από το δυστύχημα.

Ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι η νέα πυρκαγιά προκλήθηκε περίπου 300 μέτρα από το σημείο που είναι παγιδευμένοι οι ανθρακωρύχοι.
 
Η πολύνεκρη τραγωδία στο ορυχείο στη Σόμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατά της τουρκικής κυβέρνησης, που κλιμακώθηκαν με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον τόπο του δυστυχήματος ότι «αυτά συμβαίνουν».
 
Την Παρασκευή, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσουν τη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών στη Σόμα. Στα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα.
 
Προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου της εταιρείας που διαχειρίζεται το ορυχείο, η οποία αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνη για την καταστροφή και υποστήριξε ότι είχαν πραγματοποιηθεί έλεγχοι.
 
Τις τελευταίες τρεις ημέρες, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Τουρκία.
 
Τα συνδικάτα καταγγέλλουν ότι οι πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των ορυχείων κατέστησαν τις εργασιακές συνθήκες ακόμη πιο επικίνδυνες.
 
Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των ανθρακωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της τουρκικής πόλης Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.

"Η αποστολή διάσωσης τερματίσθηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου" ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.
 
enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8538&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote