Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow WSJ: Επιζήμιες επιπτώσεις θα προκαλούσε στις ΗΠΑ χρεοκοπία της Ελλάδας
WSJ: Επιζήμιες επιπτώσεις θα προκαλούσε στις ΗΠΑ χρεοκοπία της Ελλάδας Εκτύπωση E-mail
16.05.14

Για τις επιπτώσεις που θα είχε στην αμερικανική οικονομία το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρεται δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Stress Test», του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, κάνει αναφορά στην «αλλαγή στάσης» του Αμερικανού αξιωματούχου για την κρίση στην Ευρωζώνη, συγκρίνοντας την περίοδο άσκησης των καθηκόντων του με τη σημερινή.

Όπως σημειώνεται, «σήμερα που βρίσκεται (ο Γκάιτνερ) εκτός της κυβέρνησης, οι απόψεις του για την έκθεση των ΗΠΑ στην κρίση της Ευρωζώνης έχουν μεταβληθεί».

«Μην πανικοβάλλεστε, δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία», είχε δηλώσει το 2011, όταν ρωτήθηκε εάν η κρίση στην Ευρωζώνη ενέχει απειλή για το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στο βιβλίο του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, ωστόσο επισημαίνει ότι «η αναζωπύρωση των αναταράξεων στην Ευρώπη απειλούσε το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Στη συνέχεια, τονίζεται ότι, χθες, επίσης, ο Μαρκ Σόμπελ, που κατείχε «εξέχουσα θέση» στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κρίσης και αναμένεται να αναλάβει εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε - σε ακρόαση του Κογκρέσου - ότι «εάν η Ελλάδα είχε τότε χρεοκοπήσει και εγκατέλειπε το ευρώ, θεωρώ ότι θα προκαλούσε ενδεχομένως μαζική μετάδοση εντός της Ευρωζώνης, ενώ θα είχε εξαιρετικά επιζήμιες επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ».

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8530&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote