Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Η νομιμότητα εγείρει δύσκολες ερωτήσεις και απαιτεί καθαρές λύσεις…
Η νομιμότητα εγείρει δύσκολες ερωτήσεις και απαιτεί καθαρές λύσεις… Εκτύπωση E-mail
01.05.14

Η νομιμότητα εγείρει δύσκολες ερωτήσεις και απαιτεί καθαρές λύσεις…

 

Του Σάκη Σερέτη

Σάλος έχει ξεσπάσει στους Ομογενειακούς κύκλους, ύστερα από την πρωτοφανή δικτατορικού τύπου συμπεριφορά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά φίμωσε την ελεύθερη έκφραση και διέλυσε εντελώς αδικαιολόγητα την τελευταία προ των εκλογών γενική συνέλευση.

Βεβαίως πριν “εξαντληθούν” τα αποθέματα υπομονής του αυτοαποκαλούμενου “δημοκρατικότερου”… προέδρου της Ομοσπονδίας Ηλία Τσεκερίδη και σφυρίξει το άδοξο τέλος της συνεδρίασης , θα πρέπει να τονιστεί η προσεκτικά υιοθετημένη τακτική φίμωσης των διαφωνούντων, ώστε να περιοριστεί δραστικά η έκφραση της διαφορετικής άποψης, ενώ αλγεινή εντύπωση, προκάλεσαν τα γιουχαΐσματα των εγκάθετων-και ανάμεσα τους και κάποιου δήθεν προοδευτικού- χειροκροτητών που επιστρατεύθηκαν για την στήριξη του συστήματος εξουσίας.

 

 

Η συνεδρίαση διεκόπη στο σημείο, όπου ο ταμίας του οργανισμού Απόστολος Σκοτίδας, θα έπρεπε να απαντήσει σε ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Ντίνο Ράλλη, σχετικά με τα χρήματα που εκταμιεύθηκαν αυθαίρετα από το ταμείο της Ομοσπονδίας και αφορούσαν στην κάλυψη των εξόδων έκδοσης βίζας εργασίας για λογαριασμό του θεατρικού σχήματος του κ. Χάρη Ρώμα, το οποίο έδωσε δυο παραστάσεις τον περασμένο Μάιο στην Αστόρια.

 

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσω, ότι σε επίσημες ερωτήσεις σχετικά με το κόστος του συγκεκριμένου θεατρικού επιχειρήματος, οι απαντήσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας ήταν ξεκάθαρες και έλεγαν ότι δεν θα στοιχίσει απολύτως τίποτα!!!!

 

Ωστόσο, οι μετέπειτα “διαρροές” των διευθετήσεων σχετικά με την κάθοδο του εν λόγω θιάσου από τον Καναδά, απέδειξαν ότι το μηδενικό κόστος που ισχυριζόντουσαν αρχικώς οι αξιωματούχοι εγκέφαλοι του θιασαρχικού επιχειρήματος, ήταν αρκετά δαπανηρό και φυσικά δεν είχε την απαραίτητη έγκριση εκταμίευσης, του ποσού των 8,485 δολαρίων από την πλειοψηφία των μελών της Ομοσπονδίας, γεγονός το οποίο αφήνει έκθετους τους κκ. Πέτρο Γαλάτουλα και Απόστολο Σκοτίδα, καθώς επίσης και τον εντολοδόχο διεκπεραιωτή –μέλος του διοικητικού συμβουλίου- που συνέβαλε στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος και ήξερε για το ακριβές ύψος του ποσού που δαπανήθηκε. . . .

 

Όμως, η διακοπείσα γενική συνέλευση , αποτελούσε την τελευταία και μοναδική ευκαιρία των μελών του οργανισμού, προκειμένου να υποβάλλουν ερωτήσεις οικονομικού και διοικητικού περιεχομένου και φυσικά ύστερα από την επίσημη γραπτή ενημέρωση που παραδόθηκε από την εξελεγκτική επιτροπή, θα μπορούσαν να απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τις σημαντικού ενδιαφέροντος παρατηρήσεις της.

 

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη , καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με ιδιαίτερα αυταρχικές συμπεριφορές -σαν αυτή που απηύθυνε στον γράφοντα- του τύπου “εσύ να μην μιλάς” , επεδίωξε και χάρις την “άγνοια” που διακρίνει αρκετούς πρόθυμους υποστηρικτές του συστήματος εξουσίας , κατάφερε να εγκριθεί ο οικονομικός απολογισμός της εξελεγκτικής επιτροπής.

 

Μέχρι εδώ καλά τα κατάφερε ο κ. πρόεδρος … αλλά η έγκριση του απολογισμού, περιλαμβάνει επίσης και τον σκόπελο των παρατηρήσεων που κατέθεσε εγγράφως η εξελεγκτική επιτροπή, οι οποίες αυτόματα, ανοίγουν “λαμπρό πεδίο δόξης” για όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς τώρα με την βούλα της εξελεγκτικής επιτροπής , θα πρέπει να τοποθετηθούν και να αναζητήσουν ευθύνες από αυτούς που παραβιάζοντας το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ξόδεψαν χρήματα που αν ήταν δικά τους, μάλλον δεν θα το έκαναν….

 

Όπως επίσης και το κτήριο της Ομοσπονδίας, εάν ήταν δική τους περιουσία, φαντάζομε ότι δεν θα το νοίκιαζαν σε καμία περίπτωση χωρίς ασφάλεια και φυσικά δεν θα επέτρεπαν τις θορυβώδεις συνεστιάσεις με χορούς και παράλληλη χρήση αλκοόλ , που είχαν σαν αποτέλεσμα τις φασαρίες και τα γνωστά ”χειρονακτικά” παρατράγουδα που καταγγέλθηκαν κατά καιρούς από τους ενοχλημένους γείτονες.

 

 

Βεβαίως, για αυτά ο κ. Πρόεδρος δεν ήξερε τίποτα όπως άλλωστε δήλωσε ενώπιον της γενικής συνέλευσης και προφανώς η παραδοχή της άγνοιας του, παραπέμπει αυτόματα στο ερωτηματικό, ποιός κινεί τα νήματα εξουσίας στον οργανισμό χωρίς ο πρόεδρος να γνωρίζει τίποτα;

 

Όποιος μπορέσει και το απαντήσει, κερδίζει μια θέση παρκινγκ του αυτοκινήτου του στο Μανχάταν την ημέρα της επόμενης παρέλασης ….

Ωστόσο μια προσεκτική ανάγνωση των παρατηρήσεων της εξελεγκτικής επιτροπής, αποκαλύπτει το μέγεθος των οικονομικών αυθαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν εν αγνοία των μελών της γενικής συνέλευσης, στις οποίες ωστόσο, δεν αναγράφονται τα ονόματα των αξιωματούχων που ευθύνονται για τις ατασθαλίες που ευκρινώς αναφέρονται στην έγγραφη αναφορά της.

 

 

Στην συνέχεια δε η εξελεγκτική επιτροπή, αναφέρει ξεκάθαρα, ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία και παράλληλα επισημαίνει ότι η πληρωμή των εργαζομένων πρέπει να γίνεται με τις από τον νόμο προβλεπόμενες κρατήσεις και την έκδοση του ειδικού εντύπου w-2.

 

 

 

Ειδικά για όλα αυτά, τι έχει να απαντήσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας;

 

Ποιος είχε το δικαίωμα να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις ερήμην της πλειοψηφίας;

Γιατί είναι απόλυτα σίγουρο, ότι κανένας εχέφρων άνθρωπος μέλος της Ομοσπονδίας εφόσον γνώριζε, δεν θα συναινούσε στην υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών που έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.

Ένα ακόμη ερώτημα που έμεινε αναπάντητο, αφορά στην έγγραφη ατζέντα που καταρτίστηκε από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σύμφωνα με το περιεχόμενο της, θα έπρεπε να παραστεί και να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την υποβληθείσα από τον κ. Χρήστο Μαστροκυριάκο μήνυση, ο άγνωστος μέχρι στιγμής δικηγόρος της ασφαλιστικής εταιρίας, ο οποίος σύμφωνα με τα λεχθέντα, αναμένεται να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σε αυτή την δικαστική εμπλοκή.

 

Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ μια σειρά ερωτηματικών σχετικά με την υπεράσπιση της νομιμότητας και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του οργανισμού , εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα , καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης , όχι μόνο αρνήθηκε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, σε μέλη του οργανισμού που ζητούσαν επίμονα απαντήσεις σε θέματα διαφάνειας, αλλά παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό , δεν πραγματοποίησε την επιβεβλημένη ταυτοποίηση των μελών της Ομοσπονδίας, μέσω της οποίας θα αποδεικνύονταν ποιος είχε δικαίωμα συμμετοχής σε ενδεχόμενη ψηφοφορία και λήψη αποφάσεων….

 

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι, σύμφωνα με την έγγραφη αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής, οι ασκούντες την εξουσία στην Ομοσπονδία, ευθύνονται για μια σειρά οικονομικών και διοικητικών παραλήψεων εις βάρος των συμφερόντων του οργανισμού και το κυρίαρχο ερωτηματικό που απευθύνεται σε όλους τους εκλεγμένους του διοικητικού συμβουλίου, επικεντρώνεται στο ποιός; θα αναλάβει υπερασπιζόμενος την νομιμότητα και τα συμφέροντα του οργανισμού να δρομολογήσει τις απαραίτητες εξελίξεις…

Μήπως ο κ. Κανείς ;

Καλό μήνα !!!

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8483&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 06.05.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων