Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρωτομαγιά στη σκιά του νέου Μνημόνιου
Πρωτομαγιά στη σκιά του νέου Μνημόνιου Εκτύπωση E-mail
01.05.14

Με σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά», εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Η προσυγκέντρωση έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00, ακολούθησαν ομιλίες και η πορεία ξεκίνησε στις 12.30, για να καταλήξει στο Σύνταγμα στις 13.30. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συναυλία στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, που είχαν προσυγκέντρωση στο Μουσείο, έφθασαν επίσης μέσω Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν στους εορτασμούς οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και με στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρωτομαγιά και στη Χαλκιδική.

Σήμερα δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο από τα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο ενώ θα υπάρξουν και ματαιώσεις στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης.  

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό στην αυριανή απεργία, ενώ το τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων ο σταθμός του μετρό στο "Σύνταγμα", με εντολή της Αστυνομίας ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ συμμετέχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα θα είναι στα λιμάνια τα πλοία. Η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει ότι η ανεργία στις τάξεις των ναυτικών έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη και αυξάνεται σε καθημερινή βάση, ενώ υπογραμμίζει ότι συνεχίζεται για έξι και πλέον μήνες η κοινωνική μάστιγα της απλήρωτης εργασίας στα πλοία της ακτοπλοΐας. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, ζητεί από την κυβέρνηση «να σταματήσει το ξεπούλημα των λιμανιών» και καλεί όλους τους εργαζόμενους στα λιμάνια να συμμετάσχουν δυναμικά στις αυριανές αγωνιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών του ΟΛΠ αναφέρουν ότι οι λιμενεργάτες θα αγωνιστούν και θα υπερασπιστούν να παραμείνει ο ΟΛΠ, υπό δημόσιο έλεγχο, προκειμένου για να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό και να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.

Οι υπάλληλοι των λιμανιών (ΟΛΠ) συμμετέχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 το πρωί στην Αθήνα, ενώ οι λιμενεργάτες στις 10:30 το πρωί, σε ανάλογη συγκέντρωση στο Πασιλιμάνι στον Πειραιά.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας είχε ορισθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος .

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας  δικαιώματα επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Προσυγκέντρωση στα Χαυτεία στις 10.30 οργανώνει το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο σημειώνει ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση και τα χρέη τους».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί προσυγκέντρωση 10.30 π.μ. στο Μουσείο, “για την υπεράσπιση των συμβάσεων, στην κατεύθυνση της διεύρυνσις τους και την προστασία των ανέργων”, και στον Πειραιά 10.30 πμ στο μνημείο στο Πασαλιμάνι.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα και προσυγκεντρώσεις στις 9.30 όπου θα ακουστούν ποιήματα και ιστορικά στοιχεία για την Πρωτομαγιά. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στεφάνια θα κατατεθούν στο Πολυτεχνείο στις 8.45 π.μ. και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9.30.

Πρωτομαγιά στην Χαλκιδική: Με πορεία προς το εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά οι κάτοικοι στις Σκουριές. Θα πραγματοποιήσουν προσυγκεντρώσεις στα φανάρια της Ιερισσού στις 10.00 και την ίδια ώρα στο κόμβο της Μ. Παναγιάς.  

www.enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8482&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote