Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Εκτύπωση E-mail
30.04.14

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Πανκερκυραϊκός Σύλλογος Αμερικής, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα, «Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακές λύσεις στην Ελλάδα σήμερα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο διαλέξεων του συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, 23-49 31st Street, Astoria, Κυριακή 4 Μαΐου, 2014, 6:00 το απόγευμα με τη συμμετοχή ερευνητών καθηγητών του Πανεπιστημίου Κολούμπια και ΝΑΣΑ, Νατάσσας Ρωμανού και Γιώργου Τσελιούδης.

Κλιματική Αλλαγή και Ενεργειακές λύσεις στην Ελλάδα σήμερα
Ποιές είναι οι επιπτώσεις της παγκόσμιας υπερθέρμανσης στον Ελλαδικό χώρο και στην Ευρώπη γενικότερα και τί επιφυλάσσει το μέλλον για τη περιοχή αυτή? Πώς αντιμετωπίζεται η κλιματική αλλαγή και τί ενεργειακές λύσεις μπορεί να ακολουθήσει η Ελλάδα?
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελούν ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποδείξει τόσο την σημασία του φαινομένου σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και τις επιπτώσεις του σε πολλές περιοχές της Γης. Η Μεσόγειος και οι χώρες γύρω της  ήδη υφίστανται αυξημένες ξηρασίες και ερημοποίηση, τάση για περισσότερες πυρκαγιές και έλλειψη νερού. Στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να ενταθούν καθώς και να ενσκύψουν περισσότερα.
Ταυτόχρονα, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο επιβάλλει την υποστήριξη και ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ενέργειας και σταδιακή απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στην ομιλία αυτή θα παρουσιαστούν ο ενεργειακός χάρτης της Ελλάδας σήμερα και θα συζητηθούν προτάσεις για την ανάπτυξη νέων, πρωτοποριακών και φιλικών προς το περιβάλλον και τους πολίτες λύσεων για την παραγωγής ενέργειας.

Βιογραφικά
Αναστασία (Νατάσσα) Ρωμανού
Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, το Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος και στο Ινστιτούτο Κουράντ του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Από το 2001 εργάζεται ως καθηγήτρια-ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και το Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ στη Νέα Υόρκη. ‘Εχει πάνω από 20 επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Είναι μια από τους συγγραφείς της πρόσφατης πέμπτης Έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Ειδικεύεται σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής και των επιπτώσεών της στους ωκεανούς και τη παγκόσμια βιοποικιλότητα. Ασχολείται με  την ανάπτυξη στρατηγικών ενεργειακού σχεδιασμού με εφαρμογές στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γιώργος Τσελιούδης
Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μαιάμι και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
Από το 1994 εργάζεται ως ερευνητής-καθηγητής στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. ‘Εχει πάνω από 40 επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Υπήρξε ένας από τους συγγραφείς της τέταρτης Έκθεσης της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Ειδικεύεται σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής με έμφαση στις αλλαγές των καταιγίδων, των νεφών, και της βροχόπτωσης, και τις αναδράσεις που αυτές οι αλλαγές προκαλούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8473&Itemid=37

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων