Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κυπριακό: Τα κόμματα απορρίπτουν την πρόταση για τριμερή συνάντηση
Κυπριακό: Τα κόμματα απορρίπτουν την πρόταση για τριμερή συνάντηση Εκτύπωση E-mail
24.04.14

Μετά τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, και τα πολιτικά κόμματα απέρριψαν την πρόταση του Ντερβίς Έρογλου για τριμερή συνάντηση σε αυτή την φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ του ιδίου, του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κάλεσε τον Ντερβίς Ερογλου να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εποικοδομητικές προτάσεις.

Σχολιάζοντας το αίτημά του για μια τριμερή συνάντηση, ο Α. Νεοφύτου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα είναι έτοιμος να παρακαθίσει σε οποιαδήποτε συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όταν ο Έρογλου εγκαταλείψει την πολιτική των «δύο κρατών» και υπάρξει το υπόβαθρο για ουσιαστική πρόοδο.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, κάλεσε τον Ντερβίς Ερογλου, αντί να επιχειρεί να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια, να επικεντρωθεί στην ουσία του προβλήματος και να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Οι δηλώσεις Έρογλου, πρόσθεσε, είναι εντελώς αντιπαραγωγικές, αλλά και σε κάποιο βαθμό απογοητευτικές όχι γιατί δεν ήταν αναμενόμενες, αλλά γιατί στην ουσία οδηγούν τα πράγματα στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που ο ίδιος λέει ότι επιδιώκει.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του κόμματός του πως το κοινό ανακοινωθέν αποτελεί μια κακή βάση διαπραγμάτευσης, την οποία η τουρκοκυπριακή ηγεσία αξιοποιεί διεθνώς.

Εξέφρασε την ελπίδα έστω και τώρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, που στηρίζουν, όπως είπε, λανθασμένες πρακτικές, να αλλάξουν στάση.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα προς όσους καλλιεργούν κλίμα τεχνητής ευφορίας και ψευδαισθήσεις στο λαό.

Κάλεσε την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι οι υποχωρήσεις απέναντι στον κατακτητή εκτρέφουν, αντί να αποδυναμώνουν την τουρκική προκλητικότητα και αδιαλλαξία.

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8457&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων