Αρχική arrow EDITORIAL arrow Όταν ζεσταίνεις αυγά φιδιού μην περιμένεις να γεννηθούν αηδόνια…
Όταν ζεσταίνεις αυγά φιδιού μην περιμένεις να γεννηθούν αηδόνια… Εκτύπωση E-mail
22.04.14

Όταν ζεσταίνεις αυγά φιδιού μην περιμένεις να γεννηθούν αηδόνια…

Του Σάκη Σερέτη

Η υπόθεση της μήνυσης που έχει ασκηθεί εναντίον του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα, αναμένεται σύντομα να απασχολήσει την γενική συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας , τα οποία υπερασπιζόμενα την νομιμότητα αλλά και τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα (501c -3) του οργανισμού , θα κληθούν να λάβουν εξαιρετικά σοβαρές αποφάσεις, προκειμένου να απεμπλακεί χωρίς περαιτέρω απώλειες η Ομοσπονδία από αυτή την απροσδόκητη δικαστική διαμάχη.

Ως γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενεπλάκη σε αυτή την δικαστική περιπέτεια εξ’ αιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κ. Πέτρου Γαλάτουλα, οι οποίες σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο μηνυτής Χρήστος Μαστροκυριάκος, είχαν αφετηρία εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , ενώ τα τηλέφωνα του οργανισμού, χρησιμοποιήθηκαν αμέτρητες φορές για τις υπερατλαντικές τηλεφωνικές συνεννοήσεις μεταξύ του κ. Πέτρου Γαλάτουλα και των συνεργατών του και μια ενδελεχής έρευνα των τηλεφωνικών λογαριασμών της Ομοσπονδίας, μπορεί κάλλιστα να επιβεβαιώσει, ή να αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς του μηνυτή.

 

Η δε εξελεγκτική επιτροπή ,όπως επίσης και η νεοσυσταθείσα επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, θα μπορούσε κάλλιστα στα πλαίσια υπεράσπισης της νομιμότητας αλλά και της εναπομείνασας υπόληψης του οργανισμού, μετά τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν εναντίον της Ομοσπονδίας από τον κ. Χρήστο Μαστροκυριάκο , να ζητήσει και να ελέγξει όλους τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς της χρονιάς που πέρασε και κατόπιν να ενημερώσει αρμοδίως τα μέλη της γενικής συνέλευσης.

 

Η οργάνωση και διεξαγωγή της εθνικής παρέλασης του Μαρτίου στην Νέα Υόρκη, αποτέλεσε την βασική δικαιολογία παραπομπής αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά της Ομοσπονδίας υπόθεσης στις καλένδες , με αποτέλεσμα τα κελεύσματα ενημέρωσης των μελών της Ομοσπονδίας να αυξάνονται κατακόρυφα και η αυτονόητα υπεύθυνη αντιμετώπιση αποκατάστασης του ονόματος του οργανισμού, να περιοριστεί σε κάποιες σπασμωδικές και παράλληλα συντεχνιακές πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν με την νομιμότητα, αλλά ούτε και με την ηθική αντιμετώπιση ενός τέτοιου προβλήματος.

 

Ωστόσο, η κατά γενική ομολογία αποτυχημένη διαχείριση αυτής της δικαστικής εμπλοκής από τον πρόεδρο Ηλία Τσεκερίδη και τον γενικό γραμματέα Πέτρο Γαλάτουλα , είναι μια ακόμη αυταπόδεικτη και καραμπινάτη απόδειξη της ιδιοκτησιακής αντίληψης που διακατέχει και τους δύο σχετικά με την Ομοσπονδία, ενώ παράλληλα, αποδεικνύει τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξουσία, πίσω από τις κλειστές πλέον για τους δημοσιογράφους πόρτες του Οργανισμού.

 

Βεβαίως στην γενική συνέλευση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 24η Απριλίου , ο κ. Τσεκερίδης και κάποιοι “αχυράνθρωποι” του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, θα πρέπει να εξηγήσουν στα μέλη του οργανισμού , τι απέγινε με τις δημόσιες καταγγελίες του αντιπροέδρου Χρήστου Βουρνά , ο οποίος από την ημέρα που κατήγγειλε από το βήμα της γενικής συνέλευσης τις οικονομικές ατασθαλίες που πραγματοποιήθηκαν από τους κκ. Πέτρο Γαλάτουλα και Απόστολο Σκοτίδα, έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ακροδεξιών “ηθικολόγων” που τον κοιτάζουν πλέον με μισό μάτι και τον θεωρούν πλέον “ξένο σώμα”.

 

Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη , τρίτη και κακή του μέρα…..

 

 

 

 

Και έτσι, σιγά- σιγά και πόντο –πόντο, αναμένεται να ξηλωθεί το πουλόβερ της ασυλίας όλων των παρανομούντων αξιωματούχων της Ομοσπονδίας , καθώς οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά σκάνδαλα, τα εκλογομαγειρέματα (με τις κρυφές συνεδριάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής) , αλλά και οι παράνομες ενοικιάσεις των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Σταθάκειου”, έχουν ήδη πάρει τον κατάλληλο δρόμο και σε συνάρτηση με μια ακόμη μεγάλη παρανομία που συντελείται για αρκετά χρόνια εν γνώση αρκετών εκλεγέντων κατ’ επανάληψη αξιωματούχων του οργανισμού, θα επιβεβαιώσουν το μείζον έλλειμμα εμπιστοσύνης που αφορά στους κορυφαίους (ειδικά στην λήψη παράνομων αποφάσεων) αξιωματούχους της Ομοσπονδίας.

Υπομονή και σε λίγες ημέρες τα καλύτερα έρχονται ....

 

ΥΓ.

"Ολα στο φως" μας ειχε δηλώσει σε μια συνένετευξη του στις 21 Ιουλίου 2010 ο τότε νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης και με αφορμή αυτή την συνέντευξη, θα αρχίσουμε σε λίγες ημέρες να σας παρουσιάζουμε τα έργα της τετραετούς θητείας του, αλλά και των στενών συνεργατών του επίσης...

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8450&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 23.04.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων