Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ανοίγουν οι λογαριασμοί δικαστών που είχαν πάρει μέρος σε δίκες για ναρκωτικά Εκτύπωση E-mail
27.11.07
Στις 27 Ιανουαρίου 2007 το Εφετείο Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος οργάνωσαν στα Χανιά ημερίδα για τα ναρκωτικά, αλλά κανείς δεν ήξερε τίποτε για τα Ζωνιανά!  

Όπως επισημαίναμε και στο προηγούμενο φύλλο, το μεγάλο επιχειρησιακό «στοίχημα» για την ΕΚΑΜ και την ΕΛΑΣ σήμερα σε σχέση με την πολύκροτη «υπόθεση των Ζωνιανών» είναι η ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών της φονικής ενέδρας, πέρα από την οριστική εξάρθρωση του μαφιόζικου θύλακα και την εμπέδωση του κράτους δικαίου και του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους. 

 Κι ενώ η κατάσταση πολιορκίας στον Μυλοπόταμο συνεχίζεται με τους άνδρες της ΕΚΑΜ να «χτενίζουν» κυριολεκτικά κάθε σπιθαμή ακόμη και των πιο δύσβατων και απομακρυσμένων περιοχών, τα ευρήματα, κυρίως σε οπλισμό, είναι εντυπωσιακά χωρίς υπερβολή, με τα κάθε είδους όπλα που έχουν βρεθεί θα μπορούσε κάλλιστα να εξοπλισθεί ένας ολόκληρος στρατός.

Όπλα που είναι σαφώς υποσύνολο όσων υπάρχουν. Πάντως, όσο η «βεντάλια» των ερευνών ανοίγει προς κάθε κατεύθυνση τόσο γίνεται φανερό ότι ο φάκελος μόλις άνοιξε, απειλώντας να «καταπιεί» πολλούς υπεράνω πάσης υποψίας, τους λεγόμενους εγκληματίες του «λευκού κολάρου», αρκεί βέβαια να μην χαλαρώσει αλλά να συνεχισθεί επίμονα και συντονισμένα η προσπάθεια αποκάλυψης ολόκληρου του πολυδαίδαλου κυκλώματος μέχρι τέλους.

 Όσο για τις επικείμενες συλλήψεις και διώξεις, αν και τα υπάρχοντα στοιχεία κρίνονται επαρκή, προκρίνεται από την Αστυνομία η αναμονή και η προσκόμιση όλων των πορισμάτων για τα ευρήματα και τα πειστήρια που έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ούτως ώστε όχι μόνο να ολοκληρωθεί το παζλ, αλλά κυρίως να «δέσουν» απόλυτα οι υποθέσεις χωρίς κίνδυνο αμφισβήτησης ή κατάρρευσης στο ακροατήριο.

 Εκτός των 5-6 ντόπιων νεαρών που έστησαν την ενέδρα, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν βρεθεί τελευταία άλλα 20 έως 30 άτομα, κάτοικοι όλοι της περιοχής με πολλά ερωτηματικά γύρω από επαγγελματικό και περιουσιακό τους status, με πολλούς από τους οποίους μάλιστα παλαιότερα είχε ασχοληθεί και ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Ζορμπάς.

 Για την εξιχνίαση της εγκληματικής δράσης όλου αυτού του πολυπλόκαμου κυκλώματος έχει μεταβεί στο Ηράκλειο ένα κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), αποτελούμενο από οκτώ έμπειρα στελέχη, το οποίο ήδη έχει «πιάσει δουλειά» με εξονυχιστικούς ελέγχους «επί τα ίχνη» του βρώμικου χρήματος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών πολλών υπόπτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών, μάλιστα και αρκετών δικαστών, πάνω στους οποίους έχουν πέσει οι υποψίες των «ράμπο» της ΥΕΕ, καθόλου τυχαία.

 Πρόκειται για το κρητικό παραδικαστικό κύκλωμα, σε λογαριασμούς του οποίου φημολογείται ότι θα βρεθούν τεράστια ποσά. Πολλοί μάλιστα από τους... λειτουργούς της Θέμιδος αυτού του «παραδικαστικού με φούντες» προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους στην Αθήνα. 

Το καλύτερο, όμως, το φυλάξαμε για το τέλος και είναι άκρως αποκαλυπτικό του στρουθοκαμηλισμού και της υποκρισίας που χαρακτηρίζει όλους εκείνους τους δημοσιολογούντες και μονίμως ενεούς και εκπληττόμενους με όσα ακραία κάθε φορά έρχονται στο φως.

 Εκείνους τους ανυποψίαστους που, αν και σε νευραλγικές θέσεις αυξημένης ευθύνης, παριστάνουν τις «μωρές παρθένες», αλλά και εκείνους τους κατοίκους που πέφτουν διαρκώς από τα σύννεφα αφού ούτε είδαν ούτε γνωρίζουν ούτε άκουσαν τίποτα!

 Αφιερωμένο σε όλους αυτούς είναι το πρόγραμμα ημερίδας που δημοσιεύουμε σήμερα, η οποία έγινε στα ΧΑΝΙΑ το 2007 με θέμα ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ και διοργανωτές, παρακαλώ, το ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΦΕΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ! 

Παρόντες στις εργασίες, μεταξύ άλλων, ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς, ο Αρεοπαγίτης που δίκασε την 17Ν, Μιχάλης Μαργαρίτης, Εφέτες και άλλοι Δικαστές, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, υπουργοί και βουλευτές, όπως ο Σούρλας, ο Σκουλάκης και ο Κιλτίδης, καθηγητές του Ποινικού Δικαίου και πολλοί εμπλεκόμενοι με φορείς καταπολέμησης των ναρκωτικών, όπως ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μπόλλας.

 Πριν από μερικούς μήνες, λοιπόν, όλοι αυτοί οι λαμπροί άνθρωποι της εξουσίας, της δικαιοσύνης, της επιστήμης, της κοινωνίας γενικότερα μαζεύτηκαν στη σκιά των Ζωνιανών και με πλήρη νηφαλιότητα προσέγγισαν και ανέλυσαν το θέμα των ναρκωτικών! 

Δεν πρόκειται για την απόλυτη σουρεαλιστική εικόνα; Δεν είναι εντυπωσιακό ότι όλοι αυτοί μιλούσαν για τα ναρκωτικά που ήταν δίπλα τους;

Aφιερωμένο εξαιρετικά στους ταγούς της Πολιτείας μας που αγρυπνούν....  

ΠΑΡΟΝ   

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=845&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 27.11.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote