Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τα αναστάσιμα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών
Τα αναστάσιμα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών Εκτύπωση E-mail
21.04.14

«Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση "Λαμπρή". Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους», αναφέρει στο αναστάσιμο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ανάσταση είναι πάντα η προσδοκία μας. Ο συμβολισμός της φέτος είναι ακόμη πιο έντονος, γιατί αρχίσαμε να γυρίζουμε σελίδα, έχοντας αποφύγει τα τρισχειρότερα. Τα προβλήματα υπάρχουν, αλλά δεν τα λύνει η μιζέρια και ο μηδενισμός. Τα λύνει ο αγώνας, η πίστη, η αισιοδοξία, η ενότητα του έθνους» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ΥΠΕΞ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το μήνυμα της Ανάστασης είναι μήνυμα λύτρωσης, μήνυμα νίκης της ζωής, μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ελευθερίας. Πάνω απ? όλα, όμως, είναι μήνυμα χαράς. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα με τον συνάνθρωπό μας σε κάθε γωνιά της πατρίδας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι. Ας το μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, αλλά και με όσους δεν έχουν δύναμη και φωνή. Κι ας τους δώσουμε την έγνοια και την αλληλεγγύη μας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει:

«Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, «σταύρωσαν» το λαό μας, χρόνια τώρα.

Η ευχή μας σήμερα για «Ανάσταση Λαών», μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με το λαό στην εξουσία».

Βαρθολομαίος: «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Πατριάρχης τόνισε ότι «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών, το εθνοφυλετικό και θρησκευτικό μίσος διογκώνονται παγκοσμίως, προκαλώντας επικίνδυνες εντάσεις». «Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές» κατέληξε.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8445&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote