Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Π. Ευσταθίου επέστρεψε 2,5 εκατ. ευρώ από τις μίζες
Ο Π. Ευσταθίου επέστρεψε 2,5 εκατ. ευρώ από τις μίζες Εκτύπωση E-mail
15.04.14

Το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε σήμερα υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ο κατηγορούμενος για την υπόθεση με τα εξοπλιστικά προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας, Παναγιώτης Ευσταθίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Ο 83χρονος, πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας STN Atlas, κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση που ερευνούν οι ανακριτές Διαφθοράς και μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους, ποινική μεταχείριση που κρίθηκε με βούλευμα, καθώς είχε προκύψει διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προσωρινής του κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 83χρονος μεσάζων εμπλέκεται στα προγράμματα προμήθειας των υποβρυχίων και των αντιπυραυλικών συστημάτων ASRAD και απολογούμενος φέρεται να ομολόγησε πως έδωσε «μίζες» τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Στα μέσα Φεβρουαρίου είχαν δεσμευτεί από τις ανακριτικές αρχές 2,5 εκατ. ευρώ ως μέρος των 36 εκατ. ευρώ που φέρονται να πέρασαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου.

Πάντως, ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 83χρονος κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνο «τίμησε» με bonus συγκεκριμένα (12 στον αριθμό) πρόσωπα, κυρίως μέλη επιτροπών.
 
Αποδέχεται πάντως πως έχει δώσει χρήματα, περίπου 1 εκατ. ευρώ στον προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Αντ. Κάντα, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κατονομάσει τον Π. Ευσταθίου ως διακινητή μιζών.
 
Ο συνήγορος του κατηγορουμένου αναφέρει για τον εντολέα του: «Στην ανωτέρω κίνηση προέβη, επειδή -ειλικρινά και ανυπόκριτα- επιθυμεί εμπράκτως να επανορθώσει τις συνέπειες των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και συγχρόνως ζητά δημόσια συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες».

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8415&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote