Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα αν είχε γίνει νωρίτερα το PSΙ
Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα αν είχε γίνει νωρίτερα το PSΙ Εκτύπωση E-mail
11.04.14

Αν το κούρεμα του ελληνικού χρέους - PSI - είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα και για την Ελλάδα και για τους πιστωτές, τόνισε η Κριστίν Λαγκαρντ στη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, σπεύδοντας, πάντως, να σημειώσει ότι η χώρα έχει ακόμη πολλά να κάνει ιδιαίτερα στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. "Δεν αναμέναμε να συμβεί τόσο νωρίς, και να έχει τέτοια ανταπόκριση "oversubscribed". Νομίζω ότι και για την ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα απεδείχθησαν καλύτερα από ο,τι περίμενε. Το βλέπω ως ενθάρρυνση και σημάδι ότι οι επενδυτές κοιτάζουν την χώρα με μια διαφορετική αποτίμηση κινδύνου και ελπίδα ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτά που πρέπει".

Κληθείσα να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές - και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης - το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες.

Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, η κα Λαγκάρντ περιορίσθηκε σε μια γενική τοποθέτηση λέγοντας ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο σύντομα και καλύτερα.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8402&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων