Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μαθητής μαχαίρωσε 20 συμμαθητές του σε σχολείο των ΗΠΑ
Μαθητής μαχαίρωσε 20 συμμαθητές του σε σχολείο των ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
10.04.14

Ενα νέο περιστατικό βίας μέσα σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών συγκλονίζει για άλλη μια φορά την αμερικανική κοινή γνώμη. Ενας μαθητής επιτέθηκε με μαχαίρι κατά των συμμαθητών του και τραυμάτισε περίπου 20 από αυτούς, καθώς και έναν ενήλικο, στο λύκειο Φράνκλιν, κοντά στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα με υπεύθυνο του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκαν οι τραυματίες, τέσσερις μαθητές βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο δράτης της επίθεσης συνελήφθη, ενώ τα κίνητρα της πράξης του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Η επίθεση του μαθητή σημειώθηκε γύρω στις 07:15 τοπική ώρα στο Περιφερειακό Λύκειο Φράνκλιν στο Μάρισβιλ, προτού ξεκινήσει το μάθημα.

Η κατάσταση της υγείας πολλών εκ των θυμάτων, τα οποία είναι στην πλειονότητά τους ηλικίας 14 ως 17 ετών, θεωρείται σοβαρή και αυτά νοσηλεύονται σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε επίσης ένας ενήλικας, σύμφωνα με τον διευθυντή του περιφερειακού νοσοκομείου Φορμπς, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λύκειο, Κρις Κάουφμαν.

Ο ίδιος σημείωσε ότι απειλείται η ζωή 4 εκ των 7 τραυματισμένων μαθητών που εισήχθησαν σε αυτό το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται επίσης και ο ενήλικας που ανέφερε.

Ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, διευκρίνισε παράλληλα εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών αρωγής, Νταν Στίβενς. Ο δράστης συνελήφθη γύρω στις 07:45 τοπική ώρα από την αστυνομία.

Η επίθεση έγινε σε πολλές τάξεις και αίθουσες του λυκείου.

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το λύκειο μετά το επεισόδιο και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων για σήμερα.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8401&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote