Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τ. Μπαλτάκος: «Δεν γνώριζα ότι με έγραφε»
Τ. Μπαλτάκος: «Δεν γνώριζα ότι με έγραφε» Εκτύπωση E-mail
09.04.14

Τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη «έδειξε» ως υπαίτιο για την καταγραφή της συνομιλίας τους ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στην κατάθεσή του νωρίς χθες το απόγευμα στην εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα.

«Δεν γνώριζα ότι με έγραφε», ανέφερε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Μπαλτάκος, κατονομάζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη ως εκείνον που έκανε την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας, η δημοσιοποίηση της οποίας έχει προκαλέσει σωρεία πολιτικών -και όχι μόνο- αντιδράσεων.

Ο παραιτηθείς γραμματέας της κυβέρνησης ανέφερε στην εισαγγελέα ότι η συνάντησή του με τον Ηλία Κασιδιάρη έγινε στο γραφείο του στη Βουλή με «ανοιχτές τις πόρτες».

Επανέλαβε ότι ήταν «δική του πρωτοβουλία να κρατάει σχέσεις με τον χώρο της Χρυσής Αυγής εξυπηρετώντας την πολιτική σκοπιμότητα της επανόδου στη Ν.Δ. χιλιάδων ψηφοφόρων που είχαν στραφεί προς τη Χ.Α.».

«Δεν έδινα πληροφορίες»

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επίμαχης συνομιλίας και τα όσα ο ίδιος εμφανίζεται να λέει στον Ηλία Κασιδιάρη περί παρεμβάσεων των υπουργών Δένδια και Αθανασίου και τα περί «στημένης δικαστικής διαδικασίας» για τις διώξεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Τάκης Μπαλτάκος τα ενέταξε και αυτά στην προσωπική, όπως ανέφερε, στάση του να έχει ανοιχτούς διαύλους με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

«Δεν τους αποκάλυπτα τίποτα, ούτε τους έδινα πληροφορίες, όσα είπα είτε είχαν κατά καιρούς γραφτεί είτε δεν ήταν αλήθεια», φέρεται να υποστήριξε στην εισαγγελέα.

Η κατάθεσή του, που κράτησε περίπου δυόμισι ώρες, αναμένεται να κινήσει σύντομα διαδικασίες ποινικής δίωξης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς ο Τάκης Μπαλτάκος υπήρξε κατηγορηματικός ότι η καταγραφή έγινε εν αγνοία του και ότι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να την κάνει ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε στην κατάθεσή του των προσπαθειών του σε πολιτικό επίπεδο και ανέφερε ότι, μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο ίδιος κάλεσε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο γραφείο του και τους τόνισε: «Μη βλέπετε φαντάσματα. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα».

Σε κάθε περίπτωση, προσδιόρισε τις διαφωνίες του για τον τρόπο αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής σε πολιτικό επίπεδο και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου δήλωσε ότι «ήταν, είναι και θα είναι Νέα Δημοκρατία» ενώ σχετικά με τη συμπεριφορά του γιου του, Δημήτρη (μέσα στη Βουλή επιτέθηκε σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής), επεχείρησε να τον υπερασπιστεί λέγοντας ότι ο γιος του είναι αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (υπηρετεί στις Μονάδες Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού) και «δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που βλέπει τούρκικα...».

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που διενεργεί την έρευνα, αφού μελετήσει τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, εντός των προσεχών ημερών θα ασκήσει ποινικές διώξεις φέροντας για ακόμη μία φορά τον Ηλία Κασιδιάρη στη δύσκολη θέση του υποδίκου.

kathimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8400&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote