Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρώσος σκότωσε Ουκρανό αξιωματικό - Φλέγεται ξανά η ανατολική Ουκρανία
Ρώσος σκότωσε Ουκρανό αξιωματικό - Φλέγεται ξανά η ανατολική Ουκρανία Εκτύπωση E-mail
08.04.14

«Βράζει» ξανά η ανατολική Ουκρανία με καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων από φιλορώσους ακτιβιστές και καινούργια αιτήματα για ανεξαρτησία. Εν μέσω της νέας ανάφλεξης, ανακοινώθηκε από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ότι Ρώσος στρατιώτης σκότωσε Ουκρανό αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Κριμαία.

Ο Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε τον Ουκρανό αξιωματικό του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Κριμαία, αργά το βράδυ της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Το θύμα φέρεται να ήταν άοπλο. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί και βρίσκεται υπό κράτηση στην Σεβαστούπολη, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα για την φονική επίθεση. Άλλος Ουκρανός αξιωματικός που ήταν παρών φαίνεται ότι ξυλοκοπήθηκε από Ρώσους στρατιώτες.
 Παράλληλα, αναταραχή εξακολουθεί να επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία, μετά τα επεισόδια του σαββατοκύριακου. Σήμερα το πρωί, φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια στο Luhansk και το Ντόνετσκ στα ανατολικά. Μάλιστα οι διαδηλωτές ανακήρυξαν «ανεξάρτητο» το Ντόνετσκ και ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέχρι τις 11 Μαϊου.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο που αναρτήθηκε στο ίντερνετ και δείχνει έναν άνδρα που λέει: «Κηρύσσω τη δημιουργία του κυρίαρχου κράτους της λαϊκής δημοκρατίας του Ντόνετσκ».

Την ίδια ώρα- όπως μεταδίδει το RT- σκληροπυρηνικοί του ουκρανικού Δεξιού Τομέα, αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Κίεβο, περικυκλώνοντας το κτήριο και μπλοκάροντας τις εισόδους.
Εν μέσω της νέας ανάφλεξης, ο Ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος, Ολ. Τουρτσίνοφ, ο οποίος ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Λιθουανία, δήλωσε ότι η νέα αναταραχή αποτελεί «το δεύτερο μέρος της ρωσικής επιχείρησης για τον διαμελισμό της Ουκρανίας» την ανατροπή της κυβέρνησης και την ακύρωση των προγραμματισμένων εκλογών.
Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, μιλώντας σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, υποστήριξε ότι υπάρχει πλάνο για εισβολή και κατάληψη ουκρανικών εδαφών, κάτι «που δεν θα επιτρέψει το Κίεβο».

ETHNOS

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8398&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote