Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της παρέλασης Νέα Υόρκη
Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες της παρέλασης Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
24.03.14

Νέα Υόρκη

Με τα βλέμματα στραμμένα στις απρόβλεπτες εξελίξεις του καιρού, ο οποίος θα αποτελέσει βασικό καταλύτη επιτυχίας της φετεινής παρέλασης και κεντρικό θέμα αφιερωμένο στα 40 χρόνια κατοχής της Κύπρου , έληξαν με επιτυχία την Πέμπτη το βράδυ ,οι διεργασίες της προτελευταίας πανομογενειακής συγκέντρωσης για την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Στην κατάμεστη αίθουσα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Τσεκερίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλε η επιτροπή παρέλασης και απευθύνοντας έκκληση συμμετοχής προς όλους τους ομογενείς , παρουσίασε την νεοεκλεγείσα Μις Ανεξαρτησία 2014 Σωτηρία-Ειρήνη Σωτηροπούλου, καθώς επίσης και όλα τα υπόλοιπα κορίτσια που έλαβαν μέρος στον φετεινό διαγωνισμό.

“Όλοι αυτοί που σήμερα φωνάζουν για την Κριμαία , έχουν ξεχάσει την Τουρκική εισβολή και την 40χρονη κατοχή της Κύπρου” ανέφερε εύστοχα ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ παράλληλα εστιάζοντας στο τιμητικό δείπνο που θα παρατεθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μανχάταν προς τιμή του γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ και του ομογενή υποψήφιου για την θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Νορβηγία Γεώργιου Τσούνη , επεσήμανε την εξεύρεση 16 χορηγών, οι οποίοι θα καταβάλουν το ποσόν των 5.000δολαρίων έκαστος .

Την παρέλαση αναμένεται εφέτος να ανοίξει η γιγαντιαία σημαία της Ακρόπολης των Αθηνών , την οποία δώρισε πέρυσι το άγημα της προεδρικής φρουράς που συμμετείχε στην παρέλαση . Την σημαία θα κρατούν 12 αριστούχοι μαθητές ,οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν τα Ελληνοαμερικανικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης και η επιλογή τους θα γίνει από την εκπαιδευτικό Ελευθερία Οίκουτα .

Την Τρίτη το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης θα τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής ανεξαρτησίας , ενώ την ίδια την ημέρα στις 5 το απόγευμα, το Ελληνικό προξενείο στην Νέα Υόρκη θα υποδεχτεί τους ομογενείς προκειμένου να συνεορτάσουν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η ημερομηνία πραγματοποίησης της καθιερωμένης εορτής για την Ελληνική ανεξαρτησία , η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο οποίος λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν θα παραστεί στο επίσημο δείπνο του Χίλτον την 29η Μαρτίου, αλλά ούτε και στην Εθνική μας παρέλαση την επόμενη ημέρα.

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο “Σταθάκειο”η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση , ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12, θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή αγήματος των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς η έπαρση της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν.

Την ίδια ημέρα το βράδυ ( 7 μμ) θα πραγματοποιηθεί στο “Σταθάκειο”,ομιλία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη , η οποία θα αφορά στο βιβλίο του με τίτλο “Ποιά Τουρκία ; Ποιοί Τούρκοι;”.

“Το ταμείο είναι μείον και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί μόνο 106.000 δολάρια, με αποτέλεσμα ο στόχος των 400.000 δολαρίων να φαίνεται πολύ μακρινός ” ανέφερε ο ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, ενώ εστιάζοντας στον ραδιομαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στον ομογενειακό σταθμό Hellas FM, ανέφερε ότι εξασφάλισαν υποσχέσεις αξίας 20.000 δολαρίων και πως μέχρι εκείνη την στιγμή, είχε εισπράξει το ποσόν των 2.700 δολαρίων.

Ο υπεύθυνος του λαχείου Βασίλειος Γκουρνέλος, ανέφερε ότι έχουν εισπραχθεί μέχρι τώρα 20.000 δολάρια και μέχρι τον Απρίλιο που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του λαχείου της παρέλασης , ευελπιστεί ότι θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 100.000 δολαρίων, ενώ η υπεύθυνη του λευκώματος Ελένη Ψαρά, ανέφερε ότι “ἑφέτος πήγαμε πολύ πιο καλύτερα από πέρυσι “και δεσμεύτηκε στην επόμενη συνεδρίαση να δώσει περισσότερες πληροφορίες .

“Να είστε υπάκουοι και ευπρεπείς όπως κάθε χρόνο” προέτρεψε τους ομογενείς που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση ο επί σειρά ετών υπεύθυνος κυκλοφορίας της παρέλασης Κώστας Κατσάνος , ενώ ο υπεύθυνος των χορευτικών Στέφανος Αμανατίδης , ανέφερε ότι “χάρις στην βοήθεια των τεσσάρων κοριτσιών που πλαισιώνουν την επιτροπή του, όλα θα πάνε πολύ καλά”.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Σταύρος Παπαγερμανός , ο οποίος μεταφέροντας τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου παρέδωσε και μια επιταγή ύψους 5.000δολαρίων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8369&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 24.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote